La cea de-a treia editie #SuperCoders sunt asteptati circa 1200 de copii, cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani. Acestia vor invata: conceptele de baza de programare Scratch, tehnica drag&drop si vor dezvolta proiecte Code for the Planet Challenge, ceea ce presupune ilustrarea prin joc a problemelor de mediu, precum incalzirea globala, consumul responsabil, reciclarea. Atelierele de codare vor fi ghidate de 30 de profesori, finalisti ai proiectului Burse de Excelenta pentru profesori in IT al Fundatiei Orange Moldova si 30 de voluntari Orange Moldova. 
                                                  
                                    
Prin acest proiect grandios, Orange isi propune sa contribuie la educatia digitala a tinerei generatii si sa dezvolte abilitati pentru o educatie de calitate. La #SuperCoders, copiii invata cum sa foloseasca timpul petrecut la calculator in mod util, iar programarea se transforma intr-o adevarata aventura digitala. Ei pot crea jocuri, animatii scurte prin care asambleaza segmente logice si ”dau viata” personajelor. Aceste actiuni elementare sunt extrem de instructive, dezvolta gandirea logica, creativitatea, precum si deprinderea de a lucra in echipa.           
                                          
                                                    
Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: "Educatia digitala este raspunsul nostru la cerintele care au aparut odata cu era tehnologiilor si la necesitatea de a dezvolta competente necesare pentru a face fata provocarilor actuale. Orange Moldova sustine activ eforturile autoritatilor in promovarea modulului Educatia digitala si in dezvoltarea competentelor digitale la tineri. Proiectul #SuperCoders este o forma captivanta de a invata in mod simplu, distractiv si inovativ, precum si o oportunitate unica de a trai experiente noi si utile. Ne bucuram ca #SuperCoders are o mare popularitate in randul copiilor si al parintilor si ne dorim ca acest proiect de coding de talie nationala sa contribuie la alinierea Republicii Moldova la cerintele erei digitale". 
                  
         
Cum participam la #SuperCoders 
                                  
     
Vezi Lista cu institutiile de invatamant in care se vor desfasura atelierele de programare informatica si selecteaza localitatea unde doresti sa participi. Completeaza Formularul de participare la #SuperCoders pana pe 5 noiembrie 2018. Ulterior, vei fi contactat de organizatori, care iti vor oferi detalii despre workshop.
                         
 
Important! Inscrierile se fac in baza regulii - primul venit, primul servit, asadar, grabeste-te sa completezi formularul de participare. Temele abordate in cadrul atelierelor in cele doua zile vor fi identice, astfel incat daca nu reusesti sa te inscrii la atelierul din 10 noiembrie, vei fi inscris la cel din 17 noiembrie.
       
                                   
Mai multe informatii despre regulamentul programului, detalii organizatorice, dar si alte informatii despre coding gasiti AICI. Proiectul este implementat de Centrul de Informatii Universitare.    
                                   
                                 
Angela MUSET, Directorul Centrului de Informatii Universitare: "La editia 2018 a atelierelor Orange #SuperCoders & Code for the Planet Challenge sunt invitati toti copiii care sunt pasionati de calculator si lumea codingului si care se ingrijoreaza de starea mediului inconjurator. Astfel, in cadrul atelierelor, participantii vor face cunostinta cu primele concepte de programare si logica matematica. Cu ajutorul unui grup de traineri, copiii vor invata sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag&drop, utilizand limbajul de programare Scratch, inclusiv vor crea proiecte ce vor avea drept scop reducerea poluarii naturii si imbunatatirea calitatii vietii. Participarea la proiect este absolut gratuita".
                           
                         
Despre #SuperCoders       
                                  
                       
#SuperCoders este un proiect international, dezvoltat de Grupul Orange, incepand cu anul 2014. Proiectul reprezinta un eveniment international desfasurat in Saptamana Europeana a Codului, in 17 state in care este prezent Grupul Orange: Belgia, Franta, Niger, Botswana, India, Polonia, Camerun, Italia, Romania, Coasta de Fildes, Mali, Senegal, Egipt, Maroc, Tunisia, Spania si Moldova. #SuperCoders a fost lansat in Republica Moldova in 2016, iar succesul acestuia a permis transformarea proiectului in unul de talie nationala. Aceasta initiativa vine sa complementeze proiectul Orange Digital School cu o componenta noua, si anume, educatia digitala pentru cei mici.
                                        
               
*Acest articol este un produs comercial.

Perfecte