Astfel, 35 de studenti din ultimul an, ciclul licenta si 15 studenti din primul an, ciclul masterat, au beneficiat de burse unice in valoare de 12.000 de lei fiecare. Programul se desfasoara sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova si este implementat de Centrul de Informatii Universitare.

 

La concursul din acest an si-au depus dosarele 215 studenti de la 21 de institutii universitare din Moldova. Cei 50 de invingatori au fost selectati de catre o Comisie Independenta de Experti, constituita din reprezentanti ai comunitatii academice. Orange Moldova a debutat cu acest proiect national de responsabilitate social corporativa acum 14 ani. Ulterior, si-a fortificat pozitia de actor social-responsabil, prin implementarea mai multor proiecte educationale majore de catre Fundatia Orange Moldova.
Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova: ”Acest program face parte din strategia ampla de responsabilitate sociala a Orange Moldova si are drept scop sustinerea excelentei si performantelor tinerilor in domeniul educatiei. Obiectivul nostru este sa investim astazi in educatia tinerii generatii pentru ca sa le cream aptitudini si competente necesare pentru a face fata revolutiei digitale si provocarilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piata muncii maine, trebuie sa faci schimbarea azi. Iata de ce educatia constituie un rol decisiv pentru o viata de succes. Orange ramane unul dintre cei mai atractivi angajatori pe piata din Republica Moldova, iar acum cand am lansat Orange Systems, care face parte din Moldova it Park, vom fi si mai aproape de tinerii dornici sa cunoasca  ce inseamna tehnologie si le vom oferi toate posibilitatile pentru a-si dezvolta aptitudinile in acest domeniu.”.

 

Serghei Cebotari, Presedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA: Moldova Agroindbank este partenerul programului „Burse de Merit” de aproape doua decenii deja, demonstrandu-si angajamentul pentru dezvoltarea proiectelor de responsabilitate sociala de impact. In toti acesti ani, MAIB a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar si a oferit sprijin celor mai buni studenti, motivandu-i sa urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea tarii. Moldova Agroindbank investeste astazi pentru ca tanara generatie sa culeaga roadele maine. Pentru a asigura continuitatea acestui proces, implementam proiecte care vin in sprijinul tinerilor. In acest sens, centrul „MAIB Studio Avanti” va sta mereu la dispozitie pentru a va ajuta sa dezvoltati cunostintele in domeniul financiar-bancar, pentru a tine pasul cu tehnologiile financiare, iar la momentul potrivit, ne vom bucura sa va vedem printre membrii echipei noastre.”.
Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Angela Muset, Director Centrul de Informatii Universitare:Este semnificativ faptul ca deja de 22 de ani cei mai buni studenti ai tarii sunt premiati in cadrul programului „Burse de Merit”. Finalistii din acest an au dat dovada, atat prin performantele inregistrate in domeniul de studii, cat si prin prestatia la proba scrisa, ca merita sa poarte titlul de cei mai buni studenti ai Republicii Moldova. De aceea tin sa-i felicit si sa le doresc sa valorifice la maximum toate sansele ce apar in calea lor de formare ca personalitati multilateral dezvoltate. De asemenea, vreau sa multumesc partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank si Orange Moldova pentru consecventa, implicare si suport financiar semnificativ oferit pentru organizarea acestui concurs.”.

 

 

Programul Burse de Merit este un proiect social de valoare, unic pe plan national, care isi propune sa reafirme prestigiul studiilor superioare de calitate in Moldova si sa stimuleze studentii pentru studii, cercetari si activitati extracurriculare. Pe parcursul celor douazeci si doua de editii anuale ale programului, peste 5500 studenti au participat la concurs, dintre care 1450 au beneficiat de Burse de Merit.
Valeria Grigoriev, bursiera:A fi cel mai bun este o onoare, dar in primul rand un caracter si caracterul e cel care determina viitorul. Va propun tuturor cea mai eficienta metoda sa-l prezicem. Sa cream viitorul chiar acum pentru ca e acel moment cand incepe!”.

 

Alexandru Brecico, bursier: ”Chiar sunt mandru, bucuros. Ma coplesesc emotiile. Un succes binemeritat, care se datoreaza persoanelor care m-au ajutat. Aceasta bursa este un scop al meu la care am tins pe parcursul celor trei ani.”.

 

Despre Orange Moldova 

 
Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali in servicii de telecomunicatii, cu sediul in Paris, Franta. In Moldova, compania si-a demarat activitatea in octombrie 1998, cu marca comerciala VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce si internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienti sunt conectati la reteaua si serviciile companiei, in care activeaza o echipa de peste 1000 de angajati. OMD detine cea mai extinsa si performanta retea 3G+ si 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul intregii tari prin intermediul retelei de peste 3600 puncte de vanzari. Recunoscut drept un lider in inovatii, OMD detine 2 premiere mondiale: HD Voice si HD Voice international. In 2015, brandul Orange a evoluat pentru a raspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar si promisiunii pe care a facut-o clientilor: de a fi intotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esential in viata lor.

 

 

*Acest articol este un produs comercial.

Perfecte