Piotr Alii si Miron Cristina formeaza o echipa creativa din Republica Moldova, care are ca scop crearea articolelor vestimentare si prezentarea lor intr-un stil artistic si neobisnuit.

 

 

 

 

 

 

Cei doi si-au propus sa aduca pe scena teatrului Mihai Eminescu, un Fashion Show de tip Performance, un spectacol +18 de-a dreptul unic pentru tara noastra, prezentand colectia "Blestem Basarabean", spectacol care va avea loc pe 24 mai, ora 19:30. 

 

 

 

 

 

 

 

"Istoria noastra este istoria unei tragedii. Lupta acerba, pe viata si pe moarte a batranului pamant moldav. Nenorocirea neamului pusa pe seama furiei divine. Un popor profund infricosator si ranit in adancul lui ramane a fi insetat de absolut si vesnicie. Asta numim noi Blastam Basarabean, pentru ca suntem determinati congenital sa ne conformam sortii si sa ne resemnam, nefiind capabili pentru confruntarea cu raul.", afirma organizatorii. 

 

 

 

"Echipa pregateste un show performance plin de simboluri si misticism cu caracter ritualist, care va fi prezentat in forma unui spectacol, in care colectia determina o simtire inalta pentru natura eterna. Colectia este alcatuita din 33 modele, cifra care reprezinta varsta la care se presupune ca a murit Isus, iar culorile care o sa predomine in prezentare sunt negru, gri si alb, acestea reprezentand 3 nivele ale calatoriei sufletului nostru: infern, nivelul purgatoriu si raiul. Show-ul in sine reprezinta un spectacol modern despre neamului nostru. Performance-ul este impartit in 3 fragmente: nasterea (botezul), cununia si moartea. Toate 3 scene sunt cele mai importante actiuni din cultura si viata unui basarabean." au adaugat gazdele evenimentului. 

 

 

 

 

Amintim ca ei au fost primii in Moldova care au facut prezentare de moda in stil Performance! Piotr Alii si Miron Cristina si-au facut debutul cu Anti Fashion Show, pe 13 septembrie 2014, o prezentare de moda care a spart toate stereotipurile si a fost o adevarata premiera pentru Moldova. 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com, osp.md.

Perfecte