Cele patru decenii la carma orchestrei Lautarii i-au adus maestrului o importanta distinctie. Academia de Stiinte i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa. Cu aceasta ocazie, consacratul lautar a oferit un interviu, in care a povestit despre noua distinctie si despre planurile marete de viitor.

 

 

 

 

Lautarii sunt in fierberea pregatirilor pentru numeroasele evenimente la care urmeaza sa participe: “Tot anul am avut parte de niste concerte extraordinare. Sambata avem mare spectacol la Sala Palatului din Bucuresti, dupa care urmeaza "Firicel de busuioc", apoi mergem spre Sibiu, apoi la Covasna, de acolo la Floresti, dupa Alba Iulia, unde avem un mare spectacol impreuna cu Alex Calancea Band. Pe 31 decembrie, in noaptea de Revelion, avem un mare concert la New York, unde ii invit pe toti romanii care traiesc pe acolo.”

 

 

Maestrul a vorbit cu mult drag si despre colaborarea cu gasca lui Alex Calancea: ”Am reusit impreuna sa facem niste lucruri frumoase. La concertul de la Palatul National, unde baietii au sarbatorit cei 10 de ani de existenta, am reusit sa ridicam lumea in picioare. Asta inseamna foarte mult. Ii tin minte pe baietii lui Alex inca de cand erau elevi. Au crescut o formatie de oameni seriosi, care stiu ce fac. Ma bucura enorm acest fapt. Ei sunt baieti notisti, poti face cu ei multe lucruri frumoase.” 

 

 

 

Despre titlul onorific care i-a fost acordat recent, violonistul a povestit vadit emotionat: “Am fost foarte onorat sa primesc distinctia de Doctor Honoris Causa si aduc sincere multumiri Academiei de Stiinte. Disctinctia este un rod al muncii depuse de-a lungul anilor, nu a venit deloc usor. In cei 40 de ani am primit flori, aplauze, binete. Pana in ziua de azi primim mesaje calduroase de la oamenii care ne apreciaza arta. Inseamna ca a facut si Nicolae Botgros o fapta buna: o orchestra care minuneaza si pana astazi o lume intreaga. Stiti, orchestra Lautarii nu este un colectiv unde planurile si gandurile se odihnesc. Primordiala este munca si rezultatul acesteia. Toti acesti lauri care ni se aduc de-a lungul anilor, nu sunt  altceva decat rodul muncii noastre.” 

 

 

 

 

Afla mai multe detalii de la celebrul instrumentist, in interviul de mai jos:

 

 

Sursa foto: Facebook.com, Google.com


Perfecte