Actrita Cristina Stamata murit luni dimineata, la varsta de 71 de ani, fiind internata ispitalul Floreasca. Cristina stamats-a nascut pe 8 februarie 1946. 

 

Actrita Cristina stamata fost internata de urgenta, joi,  la spitalul Floreasca„Este venita la noi, pentru ca i s-a facut rau. Este in investigatii. are o patologie preexistenta importanta si, dupa ce o investigam, stabilim daca ramane internata sau nu”, a spus atunci Bogdan Oprita, purtator de cuvant al spitalului.

Actrita recunoscutaa jucat isute de roluri in piese de teatru si film, productii de televiziune, a scris o carte de eseuri.

 

 

Supranumita "Sufletul teatrului de estrada din Bucuresti", Cristina Stamate si-a dorit mai intai sa devina avocat. Chiar s-a pregatit pentru Facultatea de Drept, insa a devenit studenta la teatru.

 

„M-am facut actrita pentru ca examenul la institutul de teatru s-a dat inainte cu doua saptamani si pentru ca nu eram foarte hotarata. Eu imi doream sa devin avocata dar cei din jurul meu spuneau ce talentata sunt eu si cum ar trebuit sa ma fac eu actrita. I-am crezut pe cuvant si am dat la teatru si am intrat”, a spus Cristina stamate la Digi24.

 

 


A fost inceputul unei cariere ce s-a intins pe o jumatate de secol. Publicul i-a admirat zambetul inconfundabil in sute de roluri. Primele, pe scena teatrului Dramatic din Arad. Consacrarea a venit insa la teatrul de Revista Constantin Tanase, in paralel cu aparitiile la emisiuni de televiziune. Cristina Stamate nu a lipsit nici de pe mare ecran, a facut parte din distributia filmelor "Grabeste-te incet" si "Secretul lui Bachus".

 

 


Viata personala si-a tinut-o departe de ochii publicului. s-a casatorit la doar 20 de ani. A divortat, discret, 11 ani mai tarziu. „Merita sa iubim oamenii si atunci cand ei nu ne iubesc”, spunea Cristina stamate, al carei motto personal era "Mie imi pasa!".

 

In 2007, a publicat un volum culinar, apoi altul de eseuri. A infiintat si un club de teatru, unde si-a reluat o pasiune mai veche, sa predea copiilor. In 2015, Cristina Stamate a trecut cu bine de o operatie pe cord deschis.

 

 

Acum, cand nu mai e, ne-a ramas amintirea zambetului ei si o marturisire cat o lectie de viata.

Cristina Stamate:Am invatat ca ne nastem, traim si murim singuri. Pentru asta m-am educat sa nu jelesc niciodata daca sunt singura, sa nu ma apese singuratatea. Am invatat ca nu trebuie sa disper in nicio secunda a vietii mele, sa nu cred ca drumurile se inchid pentru totdeauna.”

 

 

Sursa foto: Google.com

Digi24.ro