Chisinaul este un oras mic, insa se pare ca are un rol foarte important in viata multor persoane. Din raspunsurile vedetelor noastre este evident ca anumite locuri din capitala nu le vor uitata niciodata. 

 

Cantareata Elena Javelea spune ca locul ei preferat este de fapt, una din arterele Chisinaului: “Strada 31 august, imi trezeste nostalgie, pe aceasta strada este amplasat blocul nr.3 al Conservatorului si timp de 5 ani zilnic mergeam pe acolo. Cel mai mult imi place seara, cand apune soarele si se aprind felinarele.”

 

 

Dika Cheptine, make-up artist: “Imi place toata partea de sus a sectorului centru, numita “orasul vechi”, toate stradutele celea au un farmec  aparte. Foarte mult imi place gradina cu pasari din spatele Muzeului de Etnografie.” 

 

 

Vasile Macovei:De fapt eu petrec timpul mai mult la sala de forta, dar uneori merg si prin parcuri. Valea Morilor, acolo imi place sa ma plimb.”

 

 

Gloria Gorceag: “De cand sunt mama, locul preferat din oras este parcul de langa casa. Am descoperit astfel cate un coltisor pitoresc in mijlocul orasului, numai bun de stat cu cel mic si cu o cafea buna, spre exemplu arcul Afganez sau lacul de la rascanovca.”

 

 

Adrian Ursu: “Strada Calea Iesilor: de la lacul la Izvor pana la Zorile. Pe acea strada mergeam spre scoala, dupa care mancam inghetata la Albinuta - cafeneaua unde mereu era aroma de cafea.”

 

 

Psihologul Aurelia Balan-Cojocaru: “In Chisinau sunt multe locuri care imi sunt dragi. De exemplu pentru totdeauna imi va ramane in amintire restaurantul fostului hotel Codru, chiar daca nu mai este, categoric, ori de cate ori trec pe acolo imi amintesc de un om frumos si drag. Apoi aleea de la Ciocana o asociez cu prima experienta a maternitatii, iar scuarul spitalului municipal Nr 1 imi readuce rand pe rand in memorie episoade din toate cele trei sarcini, nu pot niciodata trece indiferenta pe acolo, iar cea mai contemplativa cafea, si pana astazi o savurez la aeroport, acolo oamenii de multe ori ii poti vedea altfel. Intersectia strazilor Veronica Micle cu Mihai Eminescu la fel are o insemnatate aparte, fiindca imi aminteste de anumite momente care m-au transformat si invatat o data in plus sa iubesc oamenii, asa cum sunt ei.”

 

 

Travel bloggerul Diana Mocanu: “Sa fiu sincera, n-am locuri preferate in Chisinau, dar imi place sa stau la o terasa si sa beau o cafea cu o prietena. Tot timpul trec pe alaturi oameni dragi cu care mai schimbi o vorba. Poti sta si urmari oamenii care trec grabiti pe alaturi. Alt loc care-mi place e aeroportul, etajul 2, unde pot bea o cafea inainte de plecare cu prietenii sau unde merg chiar fara sa am zbor, pentru ca e un loc cu multa energie si emotii.”

 

 

Maxim Zavidia spune ca ii place parcul Dendrariu.

 

 

Dansatoarea Natalia Duminica: “Parcul Stefan cel Mare, din spatele cinematografului, acolo imi place sa ma plimb.”

 


 

Soprana Olga Busuioc afirma ca locul ei preferat din Chisinau este Teatrul de Opera si Balet. 

 

 

Sorina Obreja: “Parcul Dendrariu, dar si parcul Valea Morilor sunt locurile mele preferate. Pentru ca ne sunt ambele destul de aproape, le vizitam, impreuna cu toata familia, destul de des. Ori de cate ori avem timp si chef de o plimbare, suntem acolo. Natura este atat de frumoasa si bine ingrijita, iar toamna culorile atat de aprinse, incat ai impresia ca acolo traiesti mai intens.” 

 

 

Dumitru Slonovschi, fotograf: “Locul preferat din Chisinau pe care l-as recomanda cu drag pentru tineri este parcul Valea Morilor. De fapt, este locul nostru preferat - al meu si al prietenei mele. Ne atrage lacul, pista pentru pietoni organizata separat de cea de biciclisti, dar si existenta unei sumedenii de tipuri de copaci. Mai mult, acest parc ne ofera un aer mai curat, care poate fi intalnit doar acolo. Indiferent de anotimp, incercam cel putin 1-2 ori pe saptamana sa ne organizam o mica plimbare, ceea ce ne si reuseste.”

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com, Google.com


Perfecte