Pentru ca tinerii din familii social-vulnerabile sa aiba posibilitatea sa-si continue studiile dupa absolvirea scolilor rezidentiale, de 6 ani, Fundatia Orange le acorda suport in cadrul proiectului „Burse pentru tinerii din institutiile de tip internat”. Pe durata tuturor editiilor au fost oferite 497 de burse. Proiectul raspunde asteptarilor tinerei generatii si le permite sa-si continue studiile, sa obtina o profesie iar ulterior sa munceasca, aici, acasa. Prin activitatea Fundatiei in Moldova, Orange isi reconfirma angajamentul strategic de a contribui la dezvoltarea societatii. De 10 ani, compania a sponsorizat evenimente si a implementat proiecte sociale in valoare de peste 200 de milioane de lei.

 

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Orange este un partener strategic pentru sistemul educational din Moldova. De 10 ani, investim cu prioritate in dezvoltarea acest sector, in special al educatiei digitale, domeniu absolut indispensabil pentru dezvoltarea tarii de maine. Pentru a consolida statutul de operator social-responsabil al Orange, acum 8 ani, am creat Fundatia cu acelasi nume. Suntem mandri ca fiecare al 10-lea locuitor al Moldovei a beneficiat de investitiile sociale ale brandului Orange. Prin acest proiect, prin care oferim burse tinerilor din institutii de tip internat, ne propunem sa contribuim la reducerea inegalitatii accesului la studii, facilitarea obtinerii unei profesii, dar si integrarea mai usoara in societate a beneficiarilor”.

 

 

 

 

 

 

 

Bursele Fundatiei Orange – un suport absolut necesar

Si la aceasta editie, 82 de tineri din institutii de tip internat au beneficiat de bursele Fundatiei Orange Moldova, in valoare de pana la 12 mii de lei. Ei au fost selectati din cei 106 candidati care au participat la concurs. Bursele au fost oferite in cadrul unei ceremonii la care au participat mai multi oficiali ai guvernului si reprezentanti ai Fundatiei Orange Moldova.

 

Sergiu POSTICA, Presedintele Consiliului Fundatiei Orange Moldova: „Cele 6 editii ale proiectului ne-au demonstrat ca avem tineri competenti in Republica Moldova, care, cu suportul necesar, pot deveni o resursa valoroasa pe piata muncii. Obiectivul proiectului - de a oferi copiilor din familii vulnerabile posibilitatea de a obtine o profesie si de a activa in tara noastra – a fost atins. Va felicit pe toti si va doresc sa beneficiati la maxim de oportunitatile pe care le ofera acest proiect”.

 

Viorelia MOLDOVAN-BATRINAC, Consilier Principal de Stat al Prim Ministrului pe Politici Sociale: „Vreau sa aduc sincere aprecieri Fundatiei Orange si Centrului de Informatii Universitare pentru dezvoltarea, de mai multi ani, a acestui proiect deosebit de important pentru Republica Moldova. Si asta pentru ca ajuta Guvernul sa promoveze incluziunea copiilor si a tinerilor in Republica Moldova”.

 

Regulamentul proiectului poate fi accesat pe www.fundatia.orange.md sau www.eac.md. Lista beneficiarilor din acest an poate fi accesata AICI


 

 

Proiectul „Burse pentru tinerii din institutiile de tip internat” este implementat de Centrul de Informatii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova si sustinut de Ministerul Muncii Protectiei Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei al RM.

 

Angela MUSET, Director Executiv, Centrul de Informatii Universitare: „Gratie suportului constant oferit de Fundatia Orange Moldova, deja pentru al saselea an consecutive, tinerii absolventi ai institutiilor rezidentiale sunt sustinuti in aspiratiile lor de a obtine o profesie pentru a fi capabili sa-si asigure un viitor decent. Acest proiect este unul deosebit de valoros pentru tinerii din medii social-vulnerabile caci le ofera posibilitatea sa-si depaseasca conditiile sociale si sa devina membri deplini ai societatii noastre.”

 

Bursele sunt utilizate de tineri pentru acoperirea necesitatilor curente precum cazare, masa, procurare de carti, instrumente necesare pentru orele practice s.a.

 

Victoria CARA, bursiera: „ Este pentru prima data cand am beneficiat de aceasta bursa. Suportul financiar ma ajuta foarte mult, in special pentru acoperirea cheltuielilor pentru materialele de practica. Fara acest sprijin financiar ar fi trebuit sa imi caut un loc de munca, asa insa, am posibilitatea sa ma dedic doar invataturii. Multumesc mult Fundatiei Orange pentru incredere si suport.”

 

 

 

Victor PILIUGHIN, bursier: „ Invat la colegiu pentru ca imi doresc sa devin programator. Parintii mei nu dispun de mijloace financiare, motiv pentru care nu as fi reusit sa frecventez cursurile facultative. Apreciez ceea ce face Fundatia Orange, care prin oferirea acestor burse ne incurajeaza sa depunem eforturi mai mari si sa invatam mai bine.”

 

Galina STUPELIMAN, bursiera: „Sunt studenta la Colegiul de medicina din Orhei, in anul trei. Cheltuielile unui student sunt foarte mari, mai ales ca in acest an trebuie sa sustin bacalaureatul si am nevoie de lectii suplimentare. Sunt foarte mandra ca beneficiez de bursa pentru al treilea an. Si asta pentru ca ma motiveaza sa invat mai bine, sa imi ating scopurile si sa cred ca voi avea un viitor mai bun.”

 

 

 

Despre Fundatia Orange Moldova

Fundatia Orange considera ca educatia are un rol important in combaterea saraciei, reducerea somajului si asigurarea cresterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM sustine facilitarea accesului tinerilor la resurse educationale adaptate exigentelor tehnologice actuale, dezvoltarea competentelor abilitatilor necesare unor buni profesionisti si incurajeaza activitatile de cercetare stiintifica. In anul 2015, Fundatia Orange a lansat un program major la nivel national - „Orange Digital School”, prin intermediul caruia asigura in invatamantul din tara noastra accesul la infrastructura moderna, expertiza profesionala si educatie de calitate. In ultimii sase ani, Fundatia Orange a reusit realizarea a peste 60 de proiecte in domeniile educatiei digitale, sanatatii, culturii si sustinerea persoanelor defavorizate, iar peste 300 de mii de oameni au beneficiat de ele.

 

*Acest articol este un produs comercial

Perfecte