De curand, Viorel Mardare a fost diagnosticat cu cancer. Aceasta boala avanseaza rapid, astfel, pentru el fiecare zi conteaza. Prietenii regizorului au lansat o campanie de colectare de fonduri. Pe 7 octombrie, regizorul a implinit 37 de ani, iar prietenii i-au organizat onomastica "altfel" - Onomastica lui Viorel Mardare.


 

Dupa cinci ani de absenta s-au reunit pentru o zi. Trupa Snails a urcat din nou pe scena in componenta deplina. Lilian Severin, solist Snails, a spus care este temeiul acestei reuniuni: "Este un motiv care ne-a facut sa iesim pe scena impreuna..despartire. Noi am inceput sa comunicam cu Viorel prin anul 2000, el a inceput sa ne ajute cu promovarea unor albume sau concert. Dupa care am inceput sa facem clipuri spoturi". 

 

 

La petrecere a fost multa lume, din diferite domenii. Unii il cunosc pe regizor de aproape 20 de ani, altii ii admira munca de la distanta. Sergiu Prodan, a povestit urmatoarele: "Ceea ce am invatat eu personal de la Viorel este abordarea lui fata de viata, una constructiva, exacta si la tinta".

 

 

Organizatorii evenimentului, care de altfel sunt si cei mai buni prieteni ai lui Viorel Mardare, au scos la licitatie hanorace pe care au imprimat diferite expresii verbale, pe care le folosea tanarul regizor, o colectie de vinuri, un tablou pictat in vin de jurnalistul Vasile Botnaru, dar si mai multe texte inramate scrise de regizor.

 

 

Sase vinuri de colectie au fost licitate, la un pret total de 59 500 de lei, aproximativ 3 000 euro. Cel mai scump vin a fost vandut cu 20 000 de lei, de catre omul de afaceri Andrei Besliu. In reportajul ce urmeaza, vezi cum s-a desfasurat Onomastica lui Viorel Mardare:

 

 

 

Amintim ca Viorel Mardare este unul dintre cei mai apreciati regizori de la noi din tara. Potrivit unei hotarari de Guvern, regizorului i-a fost fost acordat Premiul National 2018, pentru creatia originala in arta filmului publicistic si pentru promovarea imaginii Republicii Moldova. 

 

 

Dupa ce a fost diagnosticat cu cancer, prietenii, rudele, dar si oameni care nu il cunosc personal pe Viorel s-au solidarizat si au adunat in doar doua zile, intr-un timp record de altfel, peste 117 mii de euro, necesari pentru tratamentul de cancer. Tanarul mai are nevoie de circa 50 de mii de euro, pentru tratamente aditionale. 

 

 

Sursa foto: Google.com; Facebook.com

Perfecte