A trecut vremea in care parintii ne organizau nunti simple, fara bataie de cap, si cu putin invitati. Acum totul trebuie planuit minutios, de la servetelele de pe masa pana la rochia de mireasa, invitatii si aranjamente florale. Binenteles, poti plati o firma specializata in astfel de evenimente ca sa scapi de bataia de cap, insa la fel de bine, cu putina atentie si concentrare, poti reusi singura, chiar si intr-o perioada scurta de timp.

 

Sala

In primul rand trebuie sa stabiliti clar data nuntii si sala unde vreti sa o organizati. Daca e vorba de ceva in natura, de ceva elegant, rustic sau in oras, e timpul sa incepeti sa cautati si sa alegeti ceea ce vi se potriveste cel mai bine pentru ca, din pacate, cererea este mereu mare, iar optiunile care vi se potrivesc s-ar putea sa nu fie disponibile la data dorita. Asadar, stabiliti de principiu o data, apoi cautati sala perfecta, in functie de cum v-ati imaginat nunta.

 

 

Tema

Daca vreti un stil anume pentru nunta voastra, fie ca e rustic, modern sau in vreun alt mod, sau daca aveti vreo culoare preferata pe care sa o folositi la nunta, acesta este momentul pentru a stabili acest detalii. Nu de alta, dar sunt foarte multe aspecte influentate de aceasta tema, cum ar fi, spre exemplu, buchetul miresei, aranjamentele florale, tortul si rochiile domnisoarelor de onoare. Asadar, stabiliti o tema din start, iar apoi, pe fiecare departament, stabiliti detaliile.

 

 

Programarile

Suna dificil pentru ca e, probabil, si partea cea mai complicata a organizarii unei nunti. Vorbim de programarile pentru fotografi, formatie sau dj-ul, machiaj sau coafura. Cu cat le faceti mai repede, cu atat mai bine, mai ales in conditiile in care e destul de dificil de gasit, de exemplu, o trupa buna sau un dj care sa stie sa intretina atmosfera, mai ales la data pe care o vreti voi. Si atunci, e bine sa incepi cautarile devreme si sa faci programarile repejor, ca sa stai linistita, sa ai timp jumatate de an sa-ti cauti rochia de mireasa, daca esti nehotarata de fel.

 

 

Rochia

Si stim cat de grele sunt programarile si stim si ca o sala frumoasa nu se gaseste usor si ca invitatiile trebuie trimise la timp, si ca aranjamentele florale trebuie sa respecte tema, si ca sunt, in principiu, o mie de lucruri care trebuie sa mearga bine la o nunta, insa rochia miresei este si ar trebui sa fie cel mai important lucru la o nunta. Este, fara tagada, cel mai important lucru pentru mireasa, orice ce ar zice. De aceea, trebuie aleasa cu atentie. Daca esti genul care a visat de mica cum ar trebui sa fie rochia, atunci nu iti trebuie decat timp sa o si gasesti. Daca nu esti genul care a desenat pe hartie rochia visata, s-ar putea sa ai nevoie de un pic de mai mult timp sa cauti. La cest capitol, e bine sa te ingrijesti si de rochiile domnisoarelor de onoare si, de ce nu, si de cele pentru mama ta si mama lui. Gasesti rochii de soacra mare la InPuff.

 

 

Invitatii

Daca toti acesti pasi au fost parcursi si ati trecut de toate aceste etape, e cazul sa stabiliti orele si sa comandati invitatiile. Nu o sa fie nici aici foarte simplu, pentru ca sunt mii de variante, insa trebuie sa fiti atenti sa le alegeti tot relationat cu tema sau culoarea nuntii.

 

 

Sursa foto: Google.com

Viva.ro