Vineri, 28 septembrie:

 

1. La ora 15.00, in incinta Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala, va fi inaugurata expozitia cu genericul “Eterna frumusete a naturii”, care este organizata cu prilejul aniversarii a 27 ani de Independenta a Republicii Moldova. In cadrul evenimentului vor fi expuse specii de plante, insecte, pasari si mamifere din colectiile de stiinte ale naturii ale Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala, care reprezinta biodiversitatea floristica si faunistica a Republicii Moldova. Expozitia va fi insotita de fotografii, oferite de Societatea Pentru Protectia Pasarilor si a Naturii (SPPN).

 

 

2. Premiera cinematografica pentru Moldova - lansarea filmului “Beautiful Corruption”, in regia lui Eugen Damaschin. Incepand cu data de 28 septembrie 2018 si timp de sapte zile, filmul va putea fi vizionat la cinematograful “Patria-Loteanu”. Intrarea este libera. Filmul este un amalgam de istorii, bazate pe fapte reale, concentrate intr-un singur erou.

 

 

3. “Noi nu blocam traficul, noi suntem parte a traficului. Haideti impreuna sa aratam orasului ca noi existam, noi suntem parte a traficului urban si noi dorim conditii mai bune”, sustine Critical Mass September. Este un eveniment care se organizeaza in ultima zi de vineri a fiecarei luni intr-o multime de orase din lume si consta intr-o plimbare in masa pe biciclete pe strazile orasului. Intrarea este libera. Masa critica este o miscare de constientizare a soferilor.

 

 

4. La ora 19:00, in incinta Filarmonicii Nationale “Serghei Lunchevici” va avea loc Ethno Jazz Festival 2018. Pretul unui bilet este cuprin intre 100-250 lei. In program: MARTIN TINGVALL TRIO (SUEDIA, CUBA, GERMANIA), SARAH JANE MORRIS si ANTONIO FORCIONE (MAREA BRITANIE/ITALIA), SHISHANI & THE NAMIBIAN TALES (NAMIBIA, OLANDA, UNGARIA, TURCIA). Casa de bilete: +373 22 222 734.

 5.  Filmul “Hai, ca sunt belea!” urmareste povestea unei femei obisnuite, Renee Bennett, care se confrunta zilnic cu sentimente de nesiguranta si inadecvare. Intr-o zi, dupa ce cade de pe bicicleta si sufera o lovitura la cap, ea se trezeste crezand ca este cea mai frumoasa si capabila femeie din lume. La Auto Cinema, incepand cu ora 21:00 vei putea urmari aceasta pelicula cinematografica. Pretul unui bilet este 85 lei. Pentru alte informatii suna la numarul de telefon: +373 68 500 504.


 

Sambata, 29 septembrie:

 

1. Pe 29 septembrie, in cadrul celui de-al patrulea Maraton International Chisinau, se vor desfasura cursele competitive pentru tinerii sportivi „KIDS RUN DAY”, incepand cu ora 08:00, in Piata Marii Adunari Nationale. Cursele pentru copii vor avea loc in patru categorii de varsta, cu starturi si distante diferite. Taxa de participare la „Kids Run Day” constituie 100 lei. Inregistrarea este disponibila pe site-ul oficial al evenimentului.

 

 

2. Astazi incepe cursul practic de Weekend SEO + Adwords + Analytics., 6 lectii de informatii RELEVANTE si TESTATE. Trainerii cursului sunt: Alina Hasnas (SEO), Tudor Placinta (Google Adwords), Luta Radu (Google Analytics). Pretul este de 349 euro. Incepand cu ora 09:00 esti asteptat la iHUB Chisinau. Numar de contact: +373 60 889 089.

 

 

3. Olympic Moldova si Fundatia Campionilor Olimpici organizeaza pe data de 29 septembrie 2018 evenimentul OlympicECOFest. Prin acest proiect, CNOS isi propune promovarea sportului si a educatiei cu privire la mediul inconjurator printre tineri, subliniind angajamentul organizatiilor sportive pentru solutionarea problemelor de ecologie. Motto-ul evenimentului este – “Practicam sportul intr-un mediu curat”. Olympic EcoFest va avea loc in Parcul Valea Morilor si se va desfasura de la 10:00 pana la 18:00.

 

 

4. Vino sa vezi o adevarata comoara, ascunsa chiar in centrul Chisinaului. Descopera o colectie de lucrari originale si unice, care sfideaza asteptarile si conceptiile despre Arta Moderna din Republica Moldova si nu doar. La Andrei Mudrea Gallery ai ocazia sa te delectezi cu o expozitie exceptionala si plina de inspiratie si culori! Accesul este liber. Galeria primeste vizitatori doar sambata si duminica, intre 11:00 si 17:00.

 

 

5. Scoala culinara este locul unde intr-o atmosfera relaxanta, micii bucatari pot sa-si dezvolte abilitatile de bucatar si sa-si faca noi cunostinte. In fiecare sambata, incepand cu 12:30, esti asteptat  in restaurantul Delice d'Ange, pret: 90 lei. Inregistrarea la master-class, precum si alte detalii informationale, le puteti afla la numarul de telefon: +373 79 237 733.

 

 


Duminica, 30 septembrie:

 

1. Cel de-al 4-lea Maraton International Chisinau va avea loc la data de 30 septembrie 2018, pe strazile principale ale capitalei. In cadrul Maratonului vor avea loc curse pe urmatoarele distante: Maraton - 42 km 195 m; Semi-maraton - 21 km 0975 m; Cursa - 10.5 km; Cursa - 5 km; Fun Run - 1.5 km. Intrarea este libera. Evenimentul incepe la ora 08:00 in Piata Marii Adunari Nationale.

 2. Cei mici vor fi incantati sa mearga la spectacolul “Regina de zapada”, care va avea loc, incepand cu ora 11:00, la Teatrul “A. P. Cehov”. Pretul unui bilet este cuprins intre 50-90 lei. Casa de bilete: +373 22 223 362.

 

 

3. Cat de repede pot trece 5 ani? 5 ani trec frumos si sunt plini de dragoste, prietenii legate si multe amintiri frumoase. In 5 ani copiii cresc atat de mari, iar mamele se redescopera in aceasta calatorie numita maternitate. La aniversarea de 5 ani a comunitatii Ask a MOM, esti invitata la o “altfel” de petrecere. Una misterioasa si plina de surprize, asa cum esti tu!

 

 

4. Probabil una dintre cele mai bine vandute carti a anului 2015 in Republica Moldova, "De vorba cu Emma", vine in fata fanilor prezentata intr-o forma noua de arta - teatrul! La Teatrul Studio Geneza Art ai posibilitatea sa urmaresti un spectacol exceptionanal, in regia Danielei Burlaca, incepand cu ora 19:00. Pretul unui bilet este de 100 lei.

 

 

Sursa foto: Google.com; Facebook.com; fest.md

Perfecte