Desi nu avem zgarie-nori, poduri celebre sau alte puncte turistice foarte cunoscute in lume, vedetele din showbizul de la noi au spus ca si acasa, aici la Chisinau au cate unul sau mai multe locuri preferate, unde merg de fiecare data si admira frumusetea de acolo. Iata unde obisnuiesc sa isi petreaca timpul liber unele dintre persoanele publice din tara noastra.

 

Fotograful si mimul Petru Cliofos spune ca ii place mult parcul "Dendrariu", dar si str. Belinskii cu Aleea Castanelor. 

 

 

Interpreta Lavinia Rusu prefera sa petreaca timpul la "Valea Morilor".  

 

 

Aceeasi parere o are si prezentatoarea Silvia Petrov: Imi place parcul “Valea Morilor”, acolo te simti ca in afara.” 

 

 

Tot acolo prefera sa mearga si Tatiana Melnic: “Parcul "Valea Morilor" este locul traditional al intalnirilor si rendez-vous-urilor, dar bineinteles si cel mai bun loc pentru odihna familiala. Aici ai posibilitatea, fara prea mari cheltuieli si eforturi, sa te plimbi pe aleile parcului imens, sa savurezi o inghetata, sa bei o limonada, sa faci o plimbare cu luntrea.”

 


 

Creatoarea de palarii Iuliana Chirosca se pare ca are alte preferinti, atunci cand vine vorba despre locurile indragite din Chisinau: “Imi place orasul noaptea, imi place sa merg cu masina prin oras pe strazile goale cu un post de radio conectat, imi place la nebunie amorteala in care se scufunda acesta dupa ce apune soarele. Atunci ai cel mai bun prilej sa rasfoiesti in minte ginduri si sa revizui emotii si amintiri... uitate, inhibate, negate ...etc” 

 

 

Impresionata de unele locuri din capitala este si designerul Nadya Gudumak: “Imi place zona veche a orasului - Bernardazzi, Sciusev, Bucuresti. Sunt locuri cu o arhitectura mai deosebita, cu o istorie aparte.” 

 

 

Locul preferat de moderatoarea Liudmila Belostecinic este poate mai putin cunoscut, dar cu adevarat spectaculos: "Ador privelistea de seara de pe dealul de la Ciocana. Este unul dintre cele mai romantice locuri din oras. Iti creeaza impresia ca ai tot Chisinaul in palma, iar luminile arzatoare iti aduc aminte de marele Las Vegas in miniatura."

 

 

Insa totusi, daca analizam parerile de mai sus si cele ce urmeaza, atunci cu siguranta, in topul preferintelor se afla parcul “Valea Morilor”. 

 

Artista Aliona Triboi: “Locul meu preferat din Chisinau este parcul "Valea Morilor", pentru ca foarte multe amintiri frumoase sunt legate de acest loc, inclusiv anii de liceu si de studentie. Imi placeau si acele biciclete pe apa care erau odata, imi pare rau ca acum nu mai exista, dar si lacul a fost fragmentat. Pacat ca ni se fura locurile frumoase din tara si se privatizeaza...ne lipsim si de putinul frumos care ne-a mai ramas.” 

 

 

Cantareata Olga Roman: “Cat de banal ar suna acest lucru, dar eu sunt o fire romantica si imi plac locurile linistite ca “Valea Morilor”, “Valea Trandafirilor” si nu in ultimul rand imi place “Starada pietonala” - pentru atmosfera parca rupta din filme."

 

 

Designerul Elena Bivol: “Locul meu preferat este parcul “Valea Morilor”, ador sa ma plimb acolo cu fetita mea.”

 

 

 

 

Sursa foto: Facebook.com, Google.com


Perfecte