Astfel, in cadrul celei de-a doua editii a proiectului „Burse de Excelenta pentru profesorii in IT”, 25 de profesori de informatica din zonele rurale au primit suport financiar si logistic din partea Fundatiei Orange. Specialistii profeseaza in 36 de institutii de invatamant din mediul rural, iar cca 5000 de elevi au cum posibilitatea sa preia cunostinte de la cadre didactice instruite si motivate. Finalistii au fost felicitati in cadrul unei ceremonii festive.

 

 

Julien Duccaroz, Director General Orange Moldova: „Orange Moldova sustine progresul tehnologic si revolutia digitala. Ne dorim sa aducem cat mai aproape de oameni servicii digitale accesibile si utile pentru fiecare. in acest sens, prin intermediul Fundatiei Orange, dezvoltam proiecte ce contribuie la educatia tinerilor in domeniul IT, cat si a sectorului in general. Suportul oferit tinerilor profesori si viitorilor specialisti va aduce pe viitor valoare adaugata dezvoltarii societatii, or asta inseamna sa contribuim la facilitarea vietii de zi cu zi, prin utilizarea componentei digitale”.

 

 

Proiectul „Burse de Excelenta pentru profesorii in IT” reprezinta una dintre componentele programului national de sustinere a educatiei digitale din tara noastra - Orange Digital School. Acesta a fost creat pentru a asigura in invatamantul din Moldova accesul la infrastructura moderna, expertiza profesionala si educatie de calitate in domeniul tehnologiilor informationale. Prin implementarea acestui proiect, Fundatia Orange isi propune sa contribuie la incurajarea tinerilor profesori de informatica astfel incat acestia sa activeze in gimnaziile si liceele din zonele rurale ale tarii, unde se inregistreaza o lipsa acuta de cadre didactice calificate.

 

 

Sergiu Postica, Presedintele Consiliului Fundatiei Orange Moldova: „Specialistii in IT sunt tot mai solicitati pe piata muncii, atat in Moldova, cat in intreaga lume. Iata de ce, fiind un operator digital, ne propunem sa contribuim la digitalizarea societatii prin investitii in infrastructura si educatie. Acest proiect va contribui la stergerea barierei digitale, prin crearea unui mediu oportun, pentru ca tanara generatie sa invete sa utilizeze tehnologiile”.

 

45 de profesori au beneficiat de suport financiar si logistic

Pe durata celor doua editii ale proiectului, 45 de profesori de informatica din zonele rurale au beneficiat de sustinere din partea Fundatiei Orange Moldova – burse de excelenta in valoare de a cate 25000 lei fiecare si cate un laptop. Actualmente, toti beneficiarii proiectului isi continua activitatea didactica in institutiile de invatamant din tara, contribuind la edificarea un proces educational de calitate in domeniul IT. 

 

Olga Vahnovan, profesoara la s.Vaseliuti, Rascani: „Acest suport financiar este unul foarte important pentru noi, profesorii. Bursa serveste drept motivare pentru a munci mai mult, dar si de a promova pasiunea pentru aceasta disciplina, in randul noii generatii.”


Ecaterina Albu, profesoara la Liceul ”I. Suruceanu”, Suruceni, Ialoveni: „ Salariul profesorilor din Republica Moldova este mic, iar o motivare din partea mediului privat, iti da curaj sa continui,  sa muncesti ca si profesor. Multumim Fundatiei Orange pentru suportul acordat dezvoltarii invatamantului rural.”

 

 

Finalistii proiectului au fost selectati prin concurs. La editia curenta a proiectului „Burse de Excelenta pentru profesorii in IT” au participat 54 de profesori de informatica din 24 de raioane ale RM. 

 

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: „Proiectul s-a bucurat de o popularitate enorma. in rezultatul evaluarii dosarelor depuse pentru concurs au fost desemnati cei 25 de castigatori. Finalistii au fost selectati printr-un concurs riguros, de catre o comisie independenta de experti, din componenta careia au facut parte reprezentanti ai comunitatii academice si ai Centrului de Informatii Universitare”.

 

Proiectul „Burse de Excelenta pentru profesorii in IT” este implementat de catre Centrul de Informatii Universitare, cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova, in parteneriat cu Ministerul Educatiei al Republicii Moldova.

 

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange Moldova a fost infiintata in anul 2009. Pana in prezent, datorita investitiilor sale, au fost dezvoltate cca 50 de proiecte in patru mari domenii: sanatate si dezabilitati, cultura, ajutor social populatiei si educatie digitala. Beneficiari ai proiectelor Fundatiei Orange Moldova sunt cca 200 de mii de persoane din toata tara.

 
 

Mai multe detalii in video: 

 

 

*Acest articol este un produs comercial.

Perfecte