Potrivit site-ului Gismeteo.md, temperatura maxima pentru 12 mai va fi de +23 C

 

113: A fost inaugurata la Roma, in forumul nou construit, „Columna lui Traian", opera atribuita lui Apollodor din Damasc. Cele 124 de episoade care ilustreaza razboaiele daco–romane, constituie un original act de nastere a poporului roman.

1941: Inginerul german Konrad Zuse a prezentat calculatorul Z3, primul calculator electromecanic programabil.

 

 

 

1965: Nava spatiala sovietica Luna 5 se prabuseste pe Luna.1972: Rolling Stones lanseaza Exile On Main Street, considerat cel mai bun album al lor.

 

S-a nascut:

 
1590: Cosimo al II-lea de' Medici, Mare Duce de Toscana (d. 1621). in cea mai mare parte a celor unsprezece ani de domnie ai sai, el a delegat ministrilor sai administrarea Toscanei. Este cunoscut ca sustinator a lui Galileo Galilei, tutorele lui din copilarie. A murit de tuberculoza in 1621. 

Katharine Hepburn (n. 12 mai 1907, Hartford, Connecticut, S.U.A.- d. 29 iunie 2003, Old Saybrook, Connecticut) a fost o actrita americana de teatru, televiziune si film, laureata a patru premii Oscar. Hepburn este privita in general ca una dintre marile figuri ale istoriei filmului. Institutul American de Film a clasat-o pe locul I intr-un top al celor mai mari actori de film ai secolului al XX-lea. 

 

Mary Kay Ash 12 mai, 1918.( d. 22 noiembrie 2001). Antreprenoare Americana si fondatoare a Mary Kay Cosmetics, Inc. 

 

 

 

1958: Eric Singer, Este un baterist de hard rock si heavy metal pentru trupa Kiss si cantaretul Alice Cooper. De-a lungul timpului, Eric a aparut in peste 50 de albume.Singer a inceput sa cante la baterie de la o varsta frageda, fiind inspirat de formatii ca Humble Pie, Led Zeppelin, Black Sabbath, The Beatles si Queen si de bateristi precum John Bonham, Cozy Powell, Roger Taylor, Bill Ward si Buddy Rich.

 

Malin Akerman (n. 12 mai 1978, Stockholm; nascuta Malin Maria Åkerman) este o actrita, cantareata si fotomodel canadian de origine suedeza. Marcelo Vieira da Silva Júnior (nascut 12 mai 1988), cunoscut mai mult ca Marcelo sau Marcelo Vieira, este un fotbalist brazilian care evolueaza la clubul Real Madrid si la echipa nationala de fotbal a Braziliei, pe postul de fundas. 

 

 

 

1984: Alina Kabaeva este o gimnasta olimpica rusa precum si politiciana, deputat in Duma de Stat intre 2007 si 2014. 
A decedatSaul Steinberg (15 iunie, 1914 – 12 mai, 1999) a fost un desenator si grafician american de origine romana, cunoscut mai ales datorita contributiilor sale din revista The New Yorker. 

 

 

 

Sarbatori:

 Ziua Internationala a Asistentelor Medicale

Romania: Ziua Adolescentilor (nu este o data fixa, ci este a doua duminica a lunii mai)

Sarbatoarea Wesak, cea mai importanta a calendarului budist

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte