Sunt 15 ani de cand am terminat liceului (oh, my!) si nu-mi mai amintesc chiar asa de dimineata cum aratau fetele din revistele pe care le rasfoiam atunci. Sigur erau slabe, dar nu-mi amintesc daca in 2000 pornise moda asta “slaba de te sufla vantul”. Parca nu.


In ultimii ani insa, m-am ingrozit si eu de faimoasa si infama size zero, de atatea cazuri de anorexie (am vazut un documentar tulburator al carui nume imi scapa, am sa revin cu el in comentarii daca exista curiosi). Uneori, mi se pare ca fetele care defileaza pe la te miri ce parada cu staif sunt cam a zecea parte din mine. Asa o fi simtit si o cititoare a revistei Elle UK care a vazut o reclama Yves Saint Laurent in paginile publicatiei. Persoana in cauza a facut o  plangere la autoritatea de reglementare in domeniu din Marea Britanie (The Advertising Standards Authority – ASA). Dupa analizarea sesizarii, ASA a anunţat, saptamana trecuta, ca a decis sa interzica difuzarea acestei campanii publicitare in actuala sa forma, scrie Mediafax. Totodata, autoritatea britanica şi-a exprimat ingrijorarea cu privire la modul in care arata femeia care apare in aceasta reclama.


Autoritaţile din Marea Britanie au considerat ca in aceasta campanie publicitara era prezentata in mod iresponsabil o femeie periculos de slaba. ”Am considerat ca modelul a fost prezentat in imaginea campaniei intr-o maniera nesanatoasa şi am decis ca aceasta reclama a fost iresponsabila”, au precizat reprezentaţii ASA. Campanie o avea in centrul sau pe Kiki Willems, un model in varsta de 18 ani.


Iata si poza din campania Yves Saint Laurent care a starnit toate controversele. Am luat-o de aici, dar, desigur drepturile de autor sunt ale YSL. Ca de obicei, va astept parerile.

 


pofticioasa.ro