Da de ce barbatii nostri nu sunt frumosi, atragatori, dar numai simpatici? Stiti de ce? Fiindca ei nu vor sa fie frumosi. Ei trebuie sa fie seriosi. Si numaidecat solizi. Fiindca un barbat frumos- это не соллидно. Fiindca, odata ce ti-ai pus la gat o esarfa bleu, sau ai imbracat un pulover verde-mar, sau ghete rosii, brusc nu mai esti solid, si esti privit ca un barbat "di sela".  Fiindca, iertat fie-mi cuvantul urat de slang, notiunea de гомосятинэ, scoasa de prin filmele de mana a 3-a de la canalele rusesti i-a speriat pe barbatii nostri intr-atat, incat magazinele, care se straduie sa aduca in imbracamintea noastra macar ceva culoare, dau faliment.

 

    Am mers pe jos, pe Stefan cel Mare, cam 4 strazi. Si am tras o concluzie trista: barbatii nostri se imbraca urat. Caracteristicile practic identice ale tuturor barbatilor, care veneau in calea mea: ghete anoste negre, maxim maro, blugi, de un albastru sumbru, geaca de primavara, de fas sintetic, neagra. Categoric neagra. Nici o variatie de culoare, absolut. Pe linga unii din ei mergeau si perechile lor: culori de sus pin jos. Pestrite, florale, in carouri, in dungi, cu imprimeuri- culori. Si mi-a venit un gand: oare culorile sunt menite pentru a fi percepute DOAR de femei? Femeile-si cumpara pantofi in toate culorile, au la ei genti in toate culorile, cele mai colorate electrocasnice, telefoane si masini. Barbatii se rusineaza, se tem de culori, pentru a nu fi cumva perceputi gresit. Ce nu stiu barbatii nostri (majoritatea din ei) e ca o culoare potrivita este un atu, o arma foarte buna de transmitere a unui mesaj. Sau pur si simplu iti face dispozitia pe toata ziua.

 

   La o reflectie spontana, cu Katiusa Kurmaeva, am exprimat acest gand. Si n-am terminat bine de spus, ca in intampinarea noastra vine un baiat cu un sacou gaaaalben-galben. Ca o lamiie. Restul gamei cromatice era destul de retinuta, complementara. Si mi s-au bucurat ochii, fiindca am inteles ca e vorba doar de putina incredere de sine, si caracter. E vorba doar de faptul, ca unii din respectabilii nostri barbati inceteaza a gandi standartizat si indraznesc sa se deosebeasca din multime.

 

   Mi se bucura ochii si atunci cand vad barbati colorati in jurul meu: Viorel Nui, cu costumele sale, a la London Street, cu cravate frumoase, cu butoni deosebiti la manseta. Victor Lutenco, cu blugii lui de culoarea mustarului, si rosii, si maiouri de toate culorile, si...  Cristian Saulea, cu puloverele lui verzi-violete, cu geaca de iarna bej ( vai, ce rebeliune!). Alex Gurdila, cu palarii interesante si cele mai dragute camasi in carouri. Sau Lyndon Allin, care nu intotdeauna are ocazia sa poarte altceva, decat un costum de birou, dar care are cele mai interesante cizme de cowboy. Si Viorel Mardare, care are multe camasi cu floricele, si de fiecare data pe camasile lui apare cate o specie noua de flori. Viorel Bujorel Mardare, cum ar veni.  Sper sa vad schimbari frumoase pe strazile orasului nostru, si asa, sur si demodat. Sa vina turistele din afara si, plecand acasa, sa tanjeasca dupa frumosii nostri barbati. Sa fim vestiti nu doar pentru femei frumoase, dar si pentru barbati stilati.:)

enerdjaizer.blogspot.com