De cand se trezeşte oficial Alexandru si pana plec trebuie sa fac multe lucruri. Masa de fructe pentru el, un iaurt infulecat intre spalatul pe dinti, dusul, calcatul vreunei bluze, pornitul masinii si tot felul de activitati ce transforma fiecare dimineata intr-o vrie de nedescris. Nu are cum sa fie altfel cand la mijloc sunt un bebelus si o emisiune in direct.

Deseori imi beau cafeaua in masina, la fel si iaurtul de care va povesteam mai sus. De fapt am constat deunezi ca imi petrec cam jumatate din timpul liber in… masina. Da, da. In masina. Aici e micul meu univers. Am asa: schimburi pentru bebe, schimburi pentru mami. Adica eu. Umbrela. O trusa de machiaj de urgenta. Parfum. Scobitori. Mandarine. Apa. Scutece. Scaun de copil. Mai multe scutece. Servetele de bebelusi. Ochelari de soare. Ceva de rontait (ma stiti doar, imi place mancarea) si, desigur, guma de mestecat! Multa guma de mestecat. Am chiar si un loc special pentru asta.

De ce petrec atat de mult timp in masina? Pai, stiti deja, locuiesc in afara Bucurestiului. Nu chiar foarte departe, dar se impune sa ii spunem naveta. Pentru orice lucrusor, fie el cat de mic, fie el o guma de mestecat, trebuie sa iau masina si sa plec.

Petrec dimineti si dupa amieze intregi in trafic, mergand spre emisiune. Zona in care stau se aglomereaza usor. Multi soferi sunt… nepoliticosi, ceea ce ma deranjeaza si mai tare de cand sunt mama (normal, ma gandesc mereu la copil). Apoi, cum credeti ca as putea sa ajung la emisiune, eu cu Cove, sa fim veseli de ce vorbeste lumea, dupa o cearta cu succes in trafic? Nu se poate!

Asa ca, imi caut tot felul de tertipuri sa stau cuminte, linistita, concentrata la condus si intr-o dispozitie buna. Imi dau seama ca sunt la volan si am o responsabilitate: fata de mine, fata de copil si fata de ceilalti participanti la trafic. Am vazut insa ca sunt lucruri care ma ajuta sa ma concentrez si sa ajung revigorata la destinatie. Imi place sa mestec guma. Orbit. Imi place mult noua aroma Bubblemint, in sticluta special gandita pentru masina. Senzatia racoritoare ma ajuta sa imi vad linistita de drumul meu fara sa iau in seama reactiile mai putin ciudate din trafic. Cel mai important, sa petrec atat de mult timp in masina poate fi stresant uneori, si aceste mici “placeri”, precum ochelarii de soare, parfumul meu preferat sau guma de mestecat ma ajuta sa ma simt confortabil, increzatoare si sa zambesc toata ziua.

Mai in guma, pardon, gluma, mai in serios, cine nu are guma de mestecat sa isi cumpere!

 

 

adelapopescu.eu