Anii `90 au fost marcati de parul permanent, de coafuri voluminoase si de tunsorile cu breton pe o parte. In ceea ce priveste tendintele din make-up, fardul albastru era cel mai popular. Cei care spun ca aceasta culoare nu se potriveste femeilor cu ochii albastri, cu siguranta au uitat de trendurile din anii `90.  Regula “less is more” nu se aplica in machiajul anilor `90, pentru ca de cele mai multe ori, machiajul cu fard albastru era asortat cu un gloss in nuante aprinse, de preferat roz. Elizabeth Taylor (1993) si Nikole Kidman (1997) sunt cele mai bune exemple in acest sens. Ambele vedete si-au asortat fardul cu culoarea ochilor si au purtat glossuri in nuante aprinse. 

 

 

 

 

In schimb, Winona Ryder nu a tinut cont de tendinte si a optat in 1996 pentru un look “nemuritor”, inspirat din stilul femeilor flapper din anii `20.

 

 

 

La inceputul anilor 2000, parul facut permanent, in stilul Elizabeth Taylor, a fost inlocuit de coafuri sofisticate, excesiv de tapate. Drept dovada stau lookurile pe care le-au adoptat Julia Roberts (2001), Jennifer Lopez (2002) si Penelope Cruz (2005). In timp ce Penelope si Julia au ales cocuri tapate cu baza inalta si carare pe mijloc, J.Lo a optat pentru o coafura cu volum XXL si bucle stranse. 

 

 

 

 

 

Halle Berry a fost o exceptie de la aceste reguli in anii 2000. Actrita arata mai bine ca niciodata in 2002 cu tunsoarea baieteasca, pixie, pe care prea putine femei indrazneau sa o adopte.

 

 

 

Tot o exceptie a fost si Gwyneth Paltrow. Desi in 99% din timp isi poarta parul drept, la Premiile Oscar din 2002, actrita a optat pentru o coafura boema cu impletituri. In ceea ce priveste machiajul ei, actrita a mizat pe aceleasi tendinte din anii `90: machiaj in tonuri de albastru si gloss.

 

 

 

In ceea ce priveste tendintele din make-up din anii 2000, cel mai bun exemplu este Charlize Theron. Actrita ne aduce aminte de perioada in care femeile adorau bronzul artificial, iar in materie de pensat exista o singura regula: sa fie cat mai subtiri.

 

 

 

Jennifer Aniston a fost vedeta cu cea mai populara tunsoare din anii `90 si, de-a lungul anilor, si-a schimbat foarte putin stilul. Actrita a avut mereu parul de o lungime medie, drept sau coafat cu bucle lejere. Totusi, in 2009 a reusit sa surprinda la premiile Oscar atunci cand si-a purtat parul cu o carare pe o parte si a avut bretonul impletit.

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte