Vopseaua se poate intinde pe urechi, pe frunte, in zona tamplelor si pe ceafa, astfel ca te alegi cu pete inestetice si persistente.
Din fericire exista solutii la indemana pentru eliminarea acestora. Iar cele mai multe dintre ingrediente se regasesc deja in casa ta. Dar inainte de a incerca aceste solutii, trebuie sa cunosti unele metode care vor preveni patarea pielii. Aplica intotdeauna pe piele inainte de a incepe procesul de vopsire o crema grasa, insistand pe linia parului, in zona fruntii, pe urechi si pe ceafa. De asemenea, pastreaza in apropiere o carpa umeda pe care ai pus cateva picaturi de sapun lichid si sterge imediat vopseaua intinsa pe piele. Cu cat o indepartezi mai repede, cu atat mai bine. 

Iata cum sa scoti petele de vopsea de pe piele:

Detergent de vase si alcool sanitar

Inmoaie o discheta demachianta in alcool sanitar, apoi pune o picatura foarte mica de detergent lichid de vase pe discheta si amesteca usor cu degetul.Freaca petele de vopsea de pe piele cu discheta, iar apoi clateste cu apa din abundenta.

Bicarbonat de sodiu si detergent de vase

Amesteca bine trei lingurite de bicarbonat de sodiu cu o lingurita cu detergent de vase. Folosind o discheta din bumbac sau un prosop, freaca cu grija petele de vopsea de pe piele. Clateste la final cu multa apa.

Otet de mere

Otetul este o alta solutie pentru eliminarea petelor de vopsea de par de pe piele. in mod ideal ar trebui sa aplici otetul pe piele cu un burete de baie abraziv, care va ajuta la eliminarea petelor. Amesteca o lingura de otet cu o lingura cu apa si maseaza delicat pielea. Ai grija ca otetul sa nu ajunga in zona ochilor! Nu aplica otet nediluat pe piele si nu folosi aceasta solutie daca pielea ta este sensibila.

Eva.ro