Dianna Stan ne vine in ajutor si ne spune cum sa procedam pentru a gasi acea nuanta care ni se potriveste cel mai mult. 

 


Fondurile de ten sunt disponibile in formule diferite. Ca sa-l alegem pe cel potrivit tenului nostru, trebuie sa atragem atentia la textura acestuia. 

 

 

Alegem intre cremele light din seria BB potrivite tenurilor fara probleme, uniformizeaza si confera luminozitate.

 

Lotiunile de tip balsam, pigmentate, sunt potrivite tenurilor foarte uscate, asigurand aportul de hidratare si ofera tenului un aspect natural.

 

Lotiunile lichide, cu o acoperire mai mare, sunt potrivite tenului uscat, avand o acoperire medie spre mare.

 

Fondurile de ten sub forma de stick au o acoperire medie spre mare. Se recomanda evitarea lui in cazul tenului gras.

 

Formulele „oil-free” sunt pentru tenurile normale, mixte sau grase, iar fondurile de ten sub forma de pudra, pentru tenul foarte gras.   

 

 

Sunt cateva tipuri de subtonuri ale tenului:

 

Cald - are in compozitie pigment galben sau olive.

Rece - are in compozitie pigment roz.

Neutru - are in compozitie atat pigment roz cat si galben

 

 

Este foarte simplu, nuanta ideala trebuie sa „dispara” pe fata ta, sa fie "invizibila". Trebuie sa avem grija  ca la baza fondului de ten sa fie o nuanta galbena, pentru ca toti avem subtonuri galbene ale pielii.

De cele mai multe ori, fondurile de ten cu un subton rosu au acel efect de masca pe care vrem sa il evitam. Sunt foarte putine cazurile in care este necesar un fond de ten care sa aiba la baza culoarea rosie.

 

Fondul de ten nu trebuie sa ne modifice culoarea tenului, ci doar sa o uniformizeze. In caz contrar, se va vedea... si nu acesta este scopul unui machiaj de infrumusetare.

 

Atunci cand il alegem, aplicam nuante pe obraz, trasand linii pana la linia maxilarului, pe care  le estompam usor cu degetele. De asemenea putem incerca o nuanta mai deschisa si una mai inchisa... Trebuie sa aragem o atentie deosebita fruntii pentru ca sunt cazuri in care pielea este mai inchisa in aceasta zona, si este posibil sa se potriveasca mai bine un ton mai inchis pe toata fata. 

 

 

Este recomandat ca  fondul de ten sa fie testat sau aplicat intr-o incapere cu lumina naturala, cea mai perfecta ar fi lumina zilei sau in fata oglinzii puternic luminata pentru a ne convinge ca am facut alegerea perfecta.

 

In cazul in care nuanta pielii devine mai inchisa pe perioada verii, folosim un fond de ten cu o nuanta mai inchisa si in caz de necessitate il combinam cu cel deschis.

 


Sunt trei metode prin care putem sa aplicam fondul de ten: buretelul, pensula cu peri artificiali sau cu degetele.

 

Ultima este de multe ori varianta cea mai potrivita, deoarece caldura degetelor ne ajuta sa il intindem foarte bine. Incepem intotdeauna aplicarea acestuia din centrul fetei, aplicand prin miscari scurte spre exterior, pana la linia parului.

 

Folosim o cantitate mica de produs! Pentru un efect reusit, asteaptam cateva minute pentru ca fondul de ten sa patrunda bine in piele, apoi aplicam inca un strat, doar in zonele in care mai este necesar.

 

La final aplicam un creion corector exact in zonele in care se mai vad imperfectiunile. Este important sa folosim o baza hidratanta inainte de a aplica fondul de ten.

 

"Cu siguranta ca nimeni nu a facut alegerea potrivita din prima incercare, recunosc, nici eu, sper ca aceste sfaturi sa va fie utile."

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Perfecte