Cel mai probabil cunoasteti tipul de piele, indiferent daca este uleios, uscat sasensibil – si stiti ca trebuisa va adaptati regimul de ingrijire apielii. Dar v-ati intrebat vreodata despre tipul de par? Expertii spun ca ar trebui sa avem o rutina care sa fie adaptata grosimii, curburii si texturii parului, pentru a pastra cele mai bune rezultate. Nu este vorba doar de produse, ci de felul in care va spalati, uscati parul.

 

 

 

Par drept

Forma foliculilor guverneaza forma parului. Parul drept inseamna foliculi circulari perfecti. Cu cat foliculul este mai oval, cu atat mai ondulat este si parul.

 

Parul drept este, in general, gros, rezistent la deteriorare si stralucitor. Subgrupurile sunt:

R: Foarte drept.

B: Grosime medie

C: Gros

 

Taiati un fir de par dupa ce a fost lasat sa se usuce natural. Apoi, asezati firul pe o bucata de hartie alba – sau o suprafata intunecata daca aveti par foarte deschis – astfel incat acesta sa apara clar. Comparati forma si grosimea cu desenele noastre pentru fiecare tip de par pentru a vedea locul in care va potriviti, apoi cititi sfaturi despre modul de taiere, spalare si stil.

 

 

Cum il tundeti: tipul de par a poate parea plat, asa ca este nevoie de tuns in straturi. Prea multe, si ar putea parea uluitoare. Daca este purtat scurt, taiati la fiecare cinci saptamani.

 

 

Tipurile B si C pot astepta de la sase pana la opt saptamani.

Par ondulat

Este predispus la uscaciune, deoarece uleiurile scalpului natural nu pot ajunge pana la capatul parului la fel de usor ca parul drept. De asemenea, este mai susceptibil la caldura, umiditate. Cele trei subgrupuri sunt:

 

 

R: Bucle mari
B: Bucle naturale
C: bucle de „tirbuson”

 

 

Cum il tunzi:

 

Cu cat parul este mai scurt, cu atat mai mult buclele vor fi mai evidentiate, pentru ca nu mai are greutate. Cu un stil mai lung, asigurati-va ca are o multime de straturi, creand un efect cascada pentru a mentine volumul sub control.

Par cret

Acest tip de par are volum, textura si bucle, dar si susceptibilitatea la deteriorare, mai ales cand este lung. Subgrupurile sunt:

 

 

R: Firul este in forma de s cand este intins.
B: Firul este in forma de Z.
C: Nedefinit.

 

Cul il tunzi: Daca parul a fost indreptat chimic, atunci poate fi taiat in acelasi mod ca si parul european.

teotrandafir.com