De ce ne demachiem dimineata?

 

Stim deja cat de important este, pentru sanatatea si frumusetea tenului nostru, sa ne demachiem in fiecare seara. Cu toate acestea insa, specialistii in domeniu ne sfatuiesc sa nu uitam nici de ritualul de demachiere de dimineata. De ce?

 

Pentru ca, spun ei, in timpul noptii creste cantitatea de grasime secretata de piele, pe care ne dorim sa o indepartam in fiecare dimineata, inainte de a ne aplica machiajul zilnic. Redam astfel luminozitatea tenului si ajutam in procesul de rejuvenare.

 

Daca omitem sa ne demachiem tenul dimineata, porii pot fi blocati de sebumul secretat peste noapte si astfel apar cosurile sau punctele negre.

Mai mult decat atat, daca pielea nu este perfect curata, tratamentele ulterioare nu vor avea nici un rezultat si nici machiajul nu poate fi aplicat corect. Porii se vor inchide si cremele vor fi absorbite mai greu.

 

Tragem deci concluzia ca ritualul de demachiere a tenului dimineata trebuie sa fie considerat la fel de important precum cel de seara.

 

 

Cum ma demachiez dimineata?


In principiu, si dimineata vei urma aceeasi rutina de curatare ca si seara. Curata tenul cu un demachiant potrivit tipului tau de piele, apoi aplica un tonic pentru a reechilibra pH-ul fetei. Optional, poti aplica contur de ochi si serum sau crema de zi.

Daca seara obisnuiesti sa folosesti un demachiant cremos pentru indepartarea machiajului, dimineata poti alege unul sub forma lichida, poate chiar o lotiune micelara. astfel, tenul va fi curatat de impuritati si uleiuri naturale secretate de piele pe timpul noptii, insa totodata va fi pregatit pentru aplicarea cremei hidratante sau a bazei de machiaj. Daca se foloseste un demachiant sub forma de crema, tenul nu va mai absorbi la fel de bine crema de fata, fiind deja hidratat in timpul demachierii.

 

 

In cazul tenului gras, acneic, se poate folosi si un gel de curatare pentru demachierea tenului dis de dimineata. acesta nu numai ca va indeparta sebumul acumulat pe timpul noptii la suprafata tenului, insa va si suprima secretia acestuia in exces, pe timpul zilei.

 

In concluzie, fie ca aplicam sau nu machiaj pe fata dimineata, specialistii in materie de beauty sunt de parere ca demachierea este indispensabila. Drept urmare, in fiecare dimineata, dupa ce te speli pe dinti, trebuie neaparat sa iti faci timp si pentru demachiere, este vorba despre 2 minute care pot face diferenta dintre un ten frumos si luminos si unul acneic.

 

Sursa foto: Google.com

Doc.ro