Intr-un studiu realizat, 7 din 10 femei nu stiu ce marime sa ceara cand trebuie sa probeze un sutien.
Ca sa stii ce sa ceri, poti face acasa o masuratoare simpla care iti va indica cu aproximatie marimea pe care o porti. Marimea sutienului este determinata de diferenta dintre marimea bustului si marimea toracelui. Pentru a afla dimesniunile, masoara pieptul in partea de sub sani.
Atentie: Centimetrul trebuie sa fie usor strans pe cutia toracica (peste coaste).

 

Inspira profund si ajusteaza pana poti respira fara dificultate. Cifra obtinuta constituie marimea aproximativa a sutienului (acele numere de pe eticheta - 75, 80, 85). Pentru a afla marimea cupei sutienului, masoara circumferinta in partea cea mai proeminenta a sanilor. Diferenta obtinuta intre cele doua masuratori reprezinta marimea aproximativa a cupei. Clasificarea cupelor in functie de aceste rezultate este disponibila in orice magazin de specialitate.

 

Exemplu: daca ai obtinut ca rezultate 90 si 110 deci o diferenta de 20, marimea aproximativa ideala pentru tine este 90D. Totusi, retine ca unitatile de masura au rol doar de a ghida alegerea potrivita a unui sutien si nu reprezinta intotdeauna realitatea absoluta.

 

Este indicat ca in momentul in care incepi sa porti sutien sau incerci o marca noua sau un model nou, sa testezi. Sutienul trebuie sa ti se potriveasca, adica sa indeplineasca o serie de cerinte elemntare: sanii nu trebuie sa se reverse nici in lateral, nici deasupra cupei; banda elastica trebuie sa stea in pozitie orizontala nu sa se ridice; sutienul nu trebuie sa stranga sau sa lase urme pe piele dupa ce e scos; structura din fata trebuie sa stea lipita de stern.

 

Apoi, sutienul trebuie sa isi indeplineasca si functia decorativa: alege forma care te pune cel mai bine in valoare, fie ca e vorba de jumatate de cupa (foarte sexy, de obicei din materiale transparente, model emblematic pentru noi), fie ca e vorba de un sutien plunge (cu dublura, creand un decolteu adanc), sau un sutien cu cupa ¾ care ramane sexy imbracand totusi pieptul. 

Perfecte