Iata cativa pasi esentiali de parcurs inainte de expunerea la razele solare, de la Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania. 
Exfolierea corporala – exfolierea celulelor moarte si a impuritatilor. Aceasta procedura ajuta pielea sa devina mai receptiva, pentru un bronz mai uniform. De data aceasta, exfolierea corporala nu se va face cu o zi sau doua inainte de expunerea directa la soare, deoarece pielea va fi mult mai sensibilizata in fata agresiunilor fizice datorata radiatilor ultraviolete. Alegeti un exfoliant care include pe langa partea mecanica si miez de samburi de caise, zahar brun, cafea si uleiuri hranitoare precum uleiul de masline, migdale, unt de shea etc. Se insista pe zonele mai aspre, calcai, coate etc. 
Hidrateaza suficient – acest proces intens de hidratare trebuie sa  inceapa cu cel putin o saptamana inainte de expunerea la soare. Hidratarea este foarte importanta, mai ales vara, atat intern cat si extern cu ajutorul lotiunilor hidratante pe baza de aloe vera, ulei de cocos, migdale dulci sau    chiar antioxidanti, care vor proteja pielea impotriva agresiunilor din medim.
Consumul minim de 2l de apa/zi nu este mai putin important atunci cind vorbim despre hidtratarea completa a organismului. Este imperios necesar sa reconstituim rezervele de apa ale pielii, pentru ca regenerarea celulara sa fie  stimulata corect. 
Expunerea la soare progresiv - pentru ca pielea sa nu sufere si melanina sa fie fortata sa se activeze, trebuie de optat pentru sedinte de        bronzare scurte si cu pauze mai lungi intre ele. Trebuie evitat intervalul orar  12.00 - 16.00, astfel epiderma se va bronza mai bine si nu se va inrosi.    
Aplicarea cremei cu factor de protectie solara adecvat se va aplica intr-un  strat generos si reaplicat la intervalul corespunzator, in functie de SPF-ul ales.

one.ro