Intr-o recenzie recenta, o treime din femei au marturisit ca adorm machiate cel putin 2 nopti pe saptamana. Desi nu pare o problema, sa dormi machiata poate avea efecte negative.

Primul lucru pe care il observi este o schimbare a tenului. Vorbim de acnee, iritatii si imbatranire prematura. Sa dormi machiata poate fi foarte daunator deoarece ti se infunda porii. Poate spori acneea, uscaciunea pielii si iritatia.

Tenul tau foloseste somnul pentru a-si reveni, pentru a scapa de celulele moarte si pentru a se regenera. Lasand un strat de machiaj pe fata creezi o bariera intre ten si procesul de exfoliere si revigorare.

Cand dormi machiata, zonele sensibile cum sunt ochii au de suferit(inflamatii, infectii, roseata pleoapei etc). Deoarece zona ochilor este foarte sensibila trebuie sa de demachiezi temeinic inainte de a te baga in pat.

Dermatologii iti recomanda sa te speli pe fata in fiecare seara pentru a te asigura ca ai fata curata. Cum te speli pe fata este la latitudinea ta. Cele cu tenul uleios pot folosi spume de curatare, iar pentru cele cu tenul sensibil sunt indicate produsele care nu fac spuma.

Lyla.ro