Rosul unghiilor poate crea dependenta si este un proces destul de greu de oprit. Daca nu mai suporti sa-ti strici unghiile, sa le agati in orice si sa nu poti sa-ti faci o manichiura, iata cum poti sa eviti rosul unghiilor!
5 modalitati care te impiedica sa iti rozi unghiile

1. Afla care sunt cauzele
incearca sa fii atenta atunci cand incepi sa-ti rozi unghiile, pentru a observa daca exista vreo situatie sau vreun factor care declanseaza rosul unghiilor. Unele persoane fac acest lucru din plictiseala sau anxietate. in momentul in care iti dai seama care este cauza, poti gasi o strategie pentru a combate rosul unghiilor.

2. Taie-ti unghiile
Taie-ti mereu unghiile, insa nu cu dintii, ci cu unghiera. Daca lasi mai putine tentatii la vedere, iti va fi mai greu sa-ti rozi unghiile. Pe langa problemele care apar la nivelul unghiilor atunci cand iti rozi unghiile, iti deteriorezi si dintii. 

3. Aplica oja sau lac de unghii
Atunci cand iti faci manichiura, nu ai vrea sa risti sa o strici rozandu-ti unghiile. incerca sa aplici un strat nou de lac de unghii in fiecare saptamana, pentru a te ajuta sa rezisti tentatiei de a-ti roade unghiile.Iar daca iti permite bugetul, investeste in manichiura cu gel.

4. inlocuieste prostul obicei cu unul bun
Ai putea sa scapi de obiceiul de a-ti roade unghiile prin inlocuirea acestuia cu un obicei care te face sa te simti bine. incearca sa gasesti activitati care iti tin mainile ocupate. De exemplu, joaca-te cu o minge de stres, care poate calma tensiunea musculara si reduce stresul. Unele persoane incearca sa renunte la acest obicei prost treptat. De exemplu, se gandesc ca pot roade orice unghie, exceptand unghia degetelor mici, in prima saptamana. Iar in saptamanile urmatoare numarul unghiilor care pot fi roase scade.

5. Aplica o solutie amara pe unghii
Cand simti ca orice alta metoda a dat gres, este timpul sa apelezi la ajutorul unei solutii amare, pentru a opri rosul unghiilor. Poti intreba la farmacie ce solutii amare pot fi ingerate in conditii de siguranta. Exista anumite produse care pot fi aplicate peste lacul de unghii, o data la doua zile, iar gustul acestor solutii te va face sa regreti apropierea mainilor de gura.

eva.ro