Nu am ambitia sa iti sugerez un anume parfum: numeroase si ilustre case propun minunate creatii. Fiecare dintre noi, femeile, ar trebui sa alegem in functie de gusturile proprii si de misteroasele reactii pe care le va produce intalnirea pielii noastre cu parfumul respectiv.

 

Parfumurile bune sunt foarte scumpe, dar talentul maestrilor creatori de parfumuri – „nasurile” – da nastere unor pretioase miresme. Unele case mai putin cunoscute propun parfumuri „usoare” si ieftine, insa puterea de seductie a acestora este adeseori limitata. Fereste-te de mirosuri prea usoare, care nu vor dura decat cateva ore. in loc sa pulverizezi litri intregi dintr-o apa de toaleta ieftina, este de preferat sa folosesti o picatura dintr-o apa de parfum de buna calitate.

 

De la parfum la apa de toaleta. Parfumul reprezinta intr-adevar caracterul unei arome. Concentrata, indispensabila, aceasta isi va dezvalui toate componentele si nuantele in modul cel mai durabil si mai echilibrat cu putinta.

 

Parfumul se aplica prin mici tuseuri pe punctele pulsatile si in anumite puncte strategice: in spatele urechii, la baza parului, intre sani, pe interiorul incheieturii mainii, in scobitura genunchiului.

Concentratia sa nu-l face sa fie, asadar, sortit numai parfumarii hainelor. Apa de parfum, mai putin puternica decat extractul, este cu toate acestea de doua ori mai concentrata decat apa de toaleta.

Aceasta din urma, mai usoara, dezvolta mai multe note de inceput decat note de fond, insa pretul sau, mai accesibil, justifica un consum mai mare. Apa de parfum si apa de toaleta iti parfumeaza corpul, parul si hainele: doar anumite textile extrem de delicate sunt „rebele” acestor parfumuri.

 

Alegerea unui parfum. Daca poti aprecia cu usurinta calitatile unui parfum cu ajutorul unui tester, atunci cand vrei sa-l cumperi trebuie neaparat sa-l incerci pe piele: amestecul dintre mirosul pielii tale si cel al unui parfum poate da rezultate surprinzatoare.

La contactul cu diverse tipuri de piele, anumite parfumuri evoca un miros dezagreabil de sapun sau de detergent. Parfumeaza-ti incheietura mainii, pe interior, si lasa-i chimiei timpul sa actioneze: vor fi necesare mai mult de 10 minute pentru a putea percepe ansamblul aromelor si armonia corpului tau cu acestea.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro