Nimeni nu se bucura atunci cand are cearcane, mai ales daca acestea sunt foarte intunecate si greu de ascuns. Iata ce trebuie sa faci pentru a le preveni aparitia:
BEA SUFICIENTA APA
Dormi putin, te trezesti obosita, bei niste cafea… aceasta bautura te deshidrateaza, ceea ce poate duce la aparitia cearcanelor. incearca sa renunti la ea si sa consumi mai multa apa, iar daca ai nevoie de un stimulent apeleaza la ceaiul verde sau negru.
PROTEJEAZA-TE IMPOTRIVA SOARELUI
Soarele are efecte negative si asupra tenului, imbatranindu-l prematur. Acest lucru nu duce doar la aparitia ridurilor, ci si la inchiderea culorii de sub ochi. Foloseste intotdeauna produse de machiaj cu SPF si nu uita de ochelarii de soare!
CONSUMA MAI PUTINA SARE
Un consum mare de sare accentueaza cearcanele si favorizeaza retentia de apa, deci vei avea ochii umflati. incearca sa folosesti mai putina sare atunci cand gatesti!
MENTINE PIELEA HIDRATATA
Mai ales dupa varsta de 30 de ani, e important sa folosesti creme puternic hidratante, in special in zona ochilor – aceasta este prima care imbatraneste.
DEMACHIAZA-TE DELICAT
Daca folosesti miscari prea agresive atunci cand te demachiezi, pielea poate fi inflamata si vor aparea cearcane. Daca folosesti produse waterproof sau te machiezi mult, alege un demachiant pe baza de ulei, este mai eficient. Un produs mai natural si sanatos este, totusi, uleiul de cocos!

cosmopolitan.ro