Afla si tu care sunt cele mai frecvente mituri despre ingrijirea parului si care este adevarul. 

 

Clatirea cu apa rece face parul mai lucios. Multe femei si chiar multi stilisti jura ca e adevarat, desi nu exista nicio dovada ina cest sens. Un alt mit spune ca dupa o clatire cu apa rece cuticula se inchide si parul nu se mai electrizeaza. Desi e adevarat ca apa rece ajuta la inchiderea cuticulei firului de par, efectul este anulat imediat ce folosesti un prosop sau un feon.

 

Samponul trebuie schimbat frecvent pentru ca dupa un timp nu isi mai face efectul. Desi poate parea ca samponul este de vina pentru ca parul sta cum vrea el si nu cum vrei tu, lucrurile nu stau chiar asa. Transpiratia la nivelul scalpului impreuna cu urmele de calcar din apa, poluarea si produsele de styling isi spun cuvantul si de aceea poate ti se pare ca samponul tau nu mai functioneaza.

 

Matreata este cauzata de o ciuperca transmisibila. Poate ai auzit si tu ca nu trebuie sa folosesti aceeasi perie care a fost utilizata de o persoana cu matreata. Desi nu e considerat igienic sa folosesti periile altor persoane, nu trebuie sa te ingrijorezi ca ai putea lua si matreata.

 

Perierea frecventa stimuleaza cresterea. Acest mit se bazeaza pe faptul ca perierea stimuleaza fluxul sanguin ceea ce stimuleaza cresterea. Totusi, trebuie sa stii ca perierea frecventa nu stimuleaza cresterea si ca dauneaza sanatatii firului de par care devine mai fragil.

Perfecte.ro