Se pare ca aceste proceduri sunt deosebit de periculoase, deoarece cresc riscul de infectii si distrug unghia. Pe langa faptul ca trei saptamani nu ne mai batem capul cu facutul unghiilor, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le luam in seama atunci cand optam pentru manichiura cu gel, si anume:

 

Lampile folosite pentru uscarea gelului pe unghii cresc riscul de cancer de piele

Desi radiatiile sunt la nivelul minim si nu sunt expuse pe piele mai mult de 2 minute, cum ar fi normal, exista si saloane unde aceasta practica este incalcata iar timpul de expunere ajunge chiar si la 8 minute. in plus, pentru ca aparatele folosite nu au optiuni de reglare, raditiile ultraviolete ataca pielea mainilor, favorizand aparitia ridurilor.

 

 

Substantele chimice de indepartare a gelului pot subtia unghia

Acetona, produs cosmetic folosit pentru indepartarea lacului de unghii, este de fapt un amestec de substante chimice care nu numai ca ne scapa de culoarea de pe unghii, dar ne poate subtia si ingalbeni unghia naturala si poate provoca iritatii ale pielii. De asemenea, femeile care apeleaza la aceasta procedura se plang de faptul ca, in timp, unghiile incep sa se exfolieze, ajungand la rupere.

 

Instrumentele utilizate pentru indepartarea gelului pot favoriza inmultirea bacteriilor si aparitia infectiilor

Multe manichiuriste folosesc instrumente metalice pentru a indeparta stratul de gel ramas dupa aplicarea acetonei, insa acestea pot indeparta si pielea subtire, existand astfel riscul de infectii la nivelul degetelor. De asemenea, unghiile devin rosii si dureroase la atingere.

 

Daca totusi nu poti renunta la acest tip de manichiura, medicii recomanda sa mergi la un salon care nu foloseste lumini pe baza de ultraviolete, sa aplici o crema de protectie solara pe maini inainte de inceperea procesului de manichiura si sa porti manusi speciale pentru a-ti proteja pielea sensibila din jurul unghiilor.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro