Linia de tus confera privirii un farmec incredibil, te ajuta sa definesti forma ochilor si sa obţii un machiaj spectaculos. Toate acestea, intr-un timp incredibil de scurt, de indata ce stapanesti arta utilizarii diferitelor tipuri de tus. Acestea fiind spuse, cine se mai teme de eyeliner?

 

 

 

Drumul catre o buna stapanire a unui machiaj grafic este repetiţia, asadar inarmeaza-te cu rabdare si cateva beţisoare de ureche imbibate in demachiant. Urmand cateva sfaturi practice, vei deveni in scurt timp atat de sigura pe tine in trasarea liniei de tus, incat vei ajunge sa il practici in masina, in drum spre serviciu.

 

 

Spre deosebire de farduri sau de produsele cremoase de machiaj, eyelinerul are nevoie de o mare precizie in aplicare, insa acest lucru nu ar trebui sa te sperie foarte tare. Cel mai adesea, femeile nu se incumeta sa testeze tehnici de machiaj, tocmai din teama de a esua sau a comite gafe in machiaj care le vor condamna look-ul.

 

Nimic mai gresit! Daca nu pui singura presiune pe tine, in cele mai multe cazuri, vei reusi chiar din prima incercare. Iar de nu, intotdeauna poţi incerca din nou!


Cum trasam linia de tus?

 

 

Inainte de a incepe a trasa linia de tus, gaseste-ţi un punct de sprijin pentru braţul cu care manevrezi pensula de tus sau aplicatorul produsului si pastreaz-o pe cealalta libera pentru manipularea pleoapei. Cel mai practic este sa iei un loc in faţa masuţei de machiaj si sa iţi potrivesti oglinda cu picior pentru vizibilitate perfecta.

 

 

Cu ochiul usor intredeschis, fara a trage de colţul extern, porneste o linie de tus cat mai subţire de la colţul intern al ochiului, urmarind linia genelor. Vei putea obţine o linie subţire si manipula mai bine instrumentul de lucru daca perii pensulei, respectiv buretele aplicator este indreptat catre nas si nu catre colţul ochiului.

 

 

Chiar daca ai pornit operaţiunea setata pe idea de a realiza machiajul italienesc, opreste-te aici! Pentru a reproduce codiţa, va trebui sa intorci pensula cu perii catre tample si sa incepi trasarea liniei de tus de la capatul subţire pe care vrei intotdeauna sa il obţii, spre conturul genelor pe care l-ai desenat in prealabil.

 

 

Daca dupa cateva incercari nu ţi-a iesit linia de tus la care sperai, incearca urmatorul truc, sugerat de catre un make-up artist celebru – traseaza-ţi in tus trei puncte de reper, care te vor ghida in realizarea liniei de tus – la inceput, mijloc si la finele codiţei.

 

In funcţie de grosimea liniei de tus, poţi realiza din eyeliner efecte diferite. O linie de tus subţire, precum cea de care am vorbit mai sus, va avea un efect foarte natural si va conferi intensitate privirii tale. Genele vor parea mai dese si ochii mai migdalaţi, vizibil intineriţi si plini de viaţa.

 

 

Desi aceasta este varianta clasica, recomandata in machiajul de beauty, aceeasi linie de tus poate deveni obositoare si isi poate pierde din farmec dupa un timp. Drept urmare, ajungem sa visam cu ochii deschisi la modelele grafice propuse in prezentarile de moda, la exotismul machiajului din tus purtat de Sofia Loren sau de stilul rock-chic, foarte la moda in randul tinere.


Linia de tus in coada de randunica
In loc sa te opresti cu coada liniei de tus inainte sa ajungi la linia pliului, extinde-o si subliniaza tot colţul ochiului. Deseneaza mai intai conturul cu un creion khol si apoi contureaza cu tus pentru o definire dramatica, insa eleganta.
 


Linia de tus cat-eye
 

 

Machiajul cat-eye este adesea evitat de femei, pe fundamentul ca linia de tus trasata atat pe pleoapa superioara, cat si pe cea inferioara ar micsora ochii. Nimic nu este mai sexy decat un machiaj cat-eye, care iţi defineste privirea si iţi confera acel look “flirty”.
 

 

Incearca pe cat posibil ca linia de tus trasata sub linia genelor inferioare sa fie cat mai subţire, si sa se piarda in conturul genelor odata ajunsa in dreptul irisului. Nu uita sa unesti linia de tus cu codiţa!

 

 

 

Linia de tus smoky eye
 

 

Secretul atunci cand realizezi un machiaj smoky eye este sa obţii acel effect fumuriu, care porneste dintr-un negru intens la baza genelor si se pierde intr-o nuanţa aproape translucida pe arcade.
 

 

Indiferent ca folosesti pentru intensitate fard negru sau creion dermatograf, look-ul nu ar fi complet si nu ar dura o seara intreaga fara o linie de tus la baza genelor.


Linia de tus dramatica
 

 

Machiajul de cabaret sau machiajul diva de epoca este deseori asimilat cu linia de tus dramatic. Pentru a realiza acest look desprins din filme, traseaza linia de tus indepartandu-te de linia genelor si urmarind pliul.


Linia de tus si fardul colorat
 

 

Iar daca linia de tus nu era suficienta pentru a accentua privirea, fardul colorat cu siguranţa va completa imaginea. incearca acest look fie prin farduri, fie cu ajutorul unor creioane khol colorate, unind cele doua linii la codiţa.

 

acasa.ro