Farduri sparte
Chiar e nevoie de o explicatie aici? Daca produsul s-a spart/faramitat – scapa de el! Nu are niciun rost sa pastrezi ceva care nu face altceva decat mizerie si sclipici in portfardul tau!

Rujuri care au implinit un an
Perioada de viata a unui ruj este de obicei intre 12 si 18 luni. Produsele pentru buze contin ingrediente uleioase care se pot deteriora in timp si pot capata chiar si un miros neplacut. aplicarea la niveul gurii si apoi sigilarea cu capac nu fac decat sa produca bacterii, asa ca cel mai bine este sa evitam neplacerile respectand termenul de valabilitate.
Continuturi care s-au separat vizibil
Daca un produs s-a separat si observam clar straturile diferite in densitate, iar agitarea flaconului nu ofera niciun rezultat, cel mai bine este sa scapam de crema/oja/demachiantul/fondul de ten respectiv! aceste schimbari ne atentioneza ca pielea poate fi afectata sever daca continuam sa folosim produsul respectiv!

Palete goale sau aproape goale
Sa pastram o paleta doar pentru ca este foarte frumoasa nu a ranit pe nimeni niciodata, dar stii si tu la fel foarte bine, ca nu te vei rezuma la un singur produs terminat! ai o gramada de ambalaje sau produse terminate care inca iti ocupa spatiul, asa ca fa curatenie si gandeste-te doar ca faci loc pentru farduri noi si cu muuult mai frumoase!

Produse de ingrijire a pielii tinute in masina sau alte locuri nepotrivite
E foarte des intalnit ca fetele sa aiba o trusa de machiaj de urgenta in masina – un mic retus inainte de a intra in cladire este tot ce ai nevoie pentru a te simti fresh si gata de orice! in cea mai mare parte, produsele de make-up pot rezista unei zile toride vara, dar cremele nu sunt facute sa reziste la temperaturi ridicate! ai mare grija la densitatea si mirosul cremelor pe care le lasi prin torpedou, caci ultimul lucru de care ai nevoie este o iritatie!

Mascara veche
De fiecare data cand scoti bagheta rimelului pentru a te da pe gene, aceasta este contaminata de bacterii care mai apoi vor afecta formula produsului din flacon. Schimba rimelul o data la trei luni pentru a evita orice problema la nivelul ochilor!
Make-up lichid care a implinit deja un an
Tine produsele lichide precum fondul de ten sau iluminatorul departe de umezeala (ca de exemplu nu le depozita in baie!) sau de temperaturi ridicate – caldura incurajeaza inmultirea bacteriilor. Fii foarte atenta la densitatea produsului si la schimbari de miros pentru a evita orice neplacere, sau si mai simplu de atat, schimba produsele o data pe an!
Sursa foto: Google.com

Elle.ro