Pensulele de make-up merita respectul nostru cand vine vorba de curatare si intretinere. Astfel, trebuie sa le curatam constant pentru a indeparta urmele de make-up, bacteriile si muradaria, iar daca pensulele nu sunt curatate cum trebuie, pot duce la iritarea pielii, ceea ce o va face sensibila si predispusa la acnee. 

 

 

Citeste in acest articol despre cum ar trebui sa iti intretii accesoriile de make-up:

 

Cat de des?

 

Majoritatea dermatologilor si artistilor de make-up ne indruma sa ne curatam pensulele regulat pentru a indeparta excesul de produs de pe ele si pentru a le mentine calitatea. Parul pensulei si buretele de make-up au pori in care se pot ascunde bacterii si uleiuri ale fetei care pot cauza o aplicare neuniforma a machiajului si aparitia cosurilor. La folosirea ustensilelor sintetice, acestea ar trebui curatate dupa fiecare utilizare. in schimb, daca folosesti o pensula din fibra naturala, aceasta nu ar trebui curatata la fel de des, intrucat se poate degrada. Aplica putin alcool pe un prosp si curata delicat pensula prin miscari circulare o data la cateva zile si spala pensula sub apa doar o data pe luna.

 

 

 

Ce sa folosim?

 

Pentru pensule sintetice:


Asemeni parului tau, cu cat sunt mai murdare pensulele, cu atat mai multa curatare necesita. Ca si parul nostru, diferitele tipuri de par necesita diferite tipuri de sampon. Pentru pensulele sintetice cel mai eficient curatator se afla chiar la tine in bucatarie: detergentul de vase. Da, este destul de puternic sa elimine excesul de produs adunat atat de pe farfurii, cat si de pe pensulele tale.


Intr-un pahar de plastic amesteca o lingurita de detergent de vase si lasa pensulele in amestesc pentru cateva minute pentru a se inmuia. Produsele sintetice nu au pori, ceea ce face ca uleiurile sa se coaguleze si sa ingreuneze pensula, care isi va pierde forma. Doua runde de curatare isi vor face efectul chiar si asupra pensulelor care sunt folosite pentru produse groase precum anticearcan.

 

 

 

Pentru pensulele din par natural:

 

Pensulele cu fibre din par natural au pori si necesita sa fie imbalsamate pentru a evita degradrea sau chiar ruperea acestora. Folosind sampon si balsam de bebelusi curata pensulele delicat si vei avea ca rezultat pensule moi si umflate a caror calitate ramane intacta. Misca pensula in miscari circulare in podul palmei pentru a elimina excesul de produs.

 

 

 

Sursa foto: google.com


ELLE