In perioada rece a anului, parul este supus unui risc mult mai mare de deteriorare. Frigul, dar si caciula agreseaza atat parul, cat si scalpul. Temperaturile scazute, umezeala, trecerea de la cald la rece, vanturile reci pot duce la ruperea firului de par. 

 

Hairstilystul Doina Ciubotaru are cateva recomandari pentru tine, care te vot ajuta sa-ti pastrezi podoaba capilara frumoasa,  sanatosa si stralucitoare, chiar si iarna.  

 

 

Reduce numarul spalarilor in perioada rece:

 

 -Samponul indeparteaza o cantitate importanta de sebum, care daca este in exces, face parul sa arate murdar, dar daca lipseşte, parul devine fragil si sensibil.

 


-Este necesar ca dupa fiecare spălare, sa hidratati parul cu un ulei, cu o masca vitaminizanta, un tratament potrivit pentru tipul de par sau o crema pentru protectie a parului in sezonul rece, dar fara a-l ingrasa prea mult.

 

 

Tunde periodic varfurile:

 

- Se stie ca intretinerea varfurilor stimuleaza o crestere naturala a parului cu 2-4 centimetri pe luna. Pentru parul scurt si mediu tunderea este recomandata la 4-8 saptamani. Pentru parul lung – pana la 12 saptamani.

 

 

Utilizeaza uscatorul la o temperatura redusa:


- Uscarea parului complet poate dura o vesnicie, mai ales daca ai parul lung, insa nu sta cu parul ud in perioada rece. De asemenea, nu il prinde atunci cand este umed – este mult mai fragil si il poti rupe.

 

- Cea mai buna modalitate de a-ti usca parul este sa stoarci excesul de apa cu un tricou din bumbac si sa folosesti un uscator de par de calitate.

 

 

Sursa foto: Google.com, Facebook.com


Perfecte