“Uscatul parului cu foehnul iti distruge parul”. De cate ori nu ai auzit acest avertisment? se pare ca nu este in totalitate adevarat, dar cu o conditie: trebuie ca temperatura aerului sa nu fie una foarte ridicata.

 

Orice exces de caldura in cofarea parului are ca rezultat sensibilizarea acestuia, pentru ca deschide cuticula, il deshidrateaza si il deterioreaza.

 

Specialistii ghd recomanda folosirea foehnului in special pentru parul lung. Motivul? Uscarea naturala ia mai mult timp si se pare ca moleculele de apa, care patrund in structura firului de par, influenteaza in mod negativ cheratina, iar parul tau devine si mai fragil. De asemenea, trebuie sa mai stii ca parul este si mai expus cand il coafezi imediat dupa spalare.

 

 

Pentru a-ti usca parul fara a-l deteriora urmeaza aceste reguli simple:


1. Foloseste un prosop cu microfibre


Este important sa incerci sa indepartezi cat mai repede excesul de apa, fara a expune parul la temperaturi ridicate.
Prosoapele normale de baie pot determina ruperea parului (firul este foarte fragil cand este ud) sau il pot electriza. Fii atenta sa tamponezi usor suvitele de par pentru a nu-i afecta structura.

2. Nu peria parul ud

Nu folosi peria cand ai parul ud. aceasta il incurca si il rupe. Poti folosi un pieptene cu dinti rari pentru a-l descurca. Incearca sa aplici un ulei sau un conditioner leave-in pentru ca pieptanatul sa fie mai usor de realizat. asteapta ca parul sa se usuce inainte de a-l peria.

 

 

3. Uscatorul de par trebuie setat pe o temperatura joasa


Pana in momentul in care excesul de apa se evapora, specialistii ghd recomanda sa folosesti o temperatura medisau joasa pentru foehn. Cand simti ca o anumita sectiune a parului se incalzeste este important sa schimbi directia aerului cald.
   
 

 

4. Cand parul este uscat poti folosi temperaturi ridicate


Coafatul realizat pe par ud este una dintre principalele cauze ale deteriorarii. De aceea, este recomandat ca acesta sa fie uscat aproape in totalitate pana sa apelezi la temperaturi ridicate. 

 

 

Temperatura optima pentru a usca si coafa parul fara a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius. Cele de peste 210 grade cauzeaza deteriorarea firului pe termen lung si alterarea culorii.

 

Unele branduri de uscatoare profesionale sunt setate sa functioneze la aceasta temperatura ideala, pentru coafare dar si pentru protejarea podoabei capilare in timpul procesului de stilizare.


Sursa foto: Google.com

Csid.ro