Medicul cosmetolog Cristina Cotruta ne explica ce inseamna exfolierea si de ce este atat de esentiala pentru ingrijirea tenului: "Exfolierea este o tehnica de ingrijire a pielii, prin care se elimina celulele moarte de pe stratul superior al pielii. Dupa eliminarea acestui strat de celule moarte, tenul va straluci si produsele de ingrijire a pielii vor putea sa patrunda mai adanc in piele (facandu-le mai efective)".


 

Cat de frecvent se recomanda exfolierea?

Scopul nu este de a transforma pielea in sfecla rosie sau de a o exfolia pana la durere, ci de a ajuta de-a lungul procesului natural de exfoliere a pielii, pentru ca pielea sa straluceasca. In ceea ce priveste specificul cat de des trebuie sa exfoliati, depinde de tipul de piele.

 

 


Pentru pielea sensibila: Se recomanda o exfoliere mai blanda, cu procentajul acizilor mai scazut, o data sau de doua ori pe saptamana. Scruburile cu particule, de obicei, doar irita acest tip de piele si ar trebui sa fie omise.

 

 

Pentru pielea grasa: Pielea are o toleranta mai mare pentru particule grunjoase, iar aceasta poate fi exfoliata de pana la cinci ori pe saptamana pentru indepartarea celulelor moarte, sebumului si a impuritatilor.

 

 

Pentru piele normala si combinata: Poate fi utilizata oricare dintre aceste metode, cu rezultate optime de pana la trei ori pe saptamana.

 

 

Sursa foto: Facebook.com / Doctor Cotruta; Google.com

Perfecte