Insa de ceva vreme am renuntat la gel, insa ce am gasit sub el? Niste unghii triste, casante, ingalbenite si uitate de vreme. Pentru a le ajuta sa se refaca, am incercat multe tips-uri. Iata care au functionat!

1. Taie-ti unghiile


Cu sunt mai lungi, cu atat unghiile sunt mai predispuse sa se rupa in decursul activitatilor cotidiene (precum deschisul portierei, inchisul nasturilor, schimbatul cearsafului). Pastreaza-ti unghiile la o lungime medie, rotunjite la colturi, pentru a preveni agatarea si ruperea lor.

 


 

2. Pileste-le si pe suprafata


Pentru a preveni exfolierea unghiilor, foloseste partea mai fina a pilei, numita si buffer, pentru a netezi suprafata unghiei de eventuale iregularitati. Bineinteles, si varfurile trebuie pilite cu constiinciozitate, insa probabil acesta e primul lucru la care te-ai gandit.

3. Imprieteneste-te cu crema de maini


Maseaza-ti cuticulele cu un ulei special de mai multe ori pe zi, apoi, pentru a amplifica efectul, foloseste o crema de maini foarte grasa. Aceasta creeaza o bariera hidratanta si uleiul e absorbit cu usurinta de patul unghial.

 

 

 

4. Foloseste un tratament pentru unghii


Ofera-le unghiilor o bine-meritata pauza renuntand pentru cateva saptamani la lacul de unghii colorat. Brandurile de nailcare au foarte multe variante de lac cu efect de fortificare a unghiilor si cu pigmenti luminosi ce camufleaza eventualele nuante de galbui si finisajul tern. 

 


 

 

5. Lasa-ti cuticulele in pace!


Rezista tentatiei de a-ti taia cuticulele. Rolul lor e de a-ti proteja unghia ce creste dedesubt si de a-ti proteja organismul de microbi patogeni. Daca au tendinta se iti acopere unghia complet, le poti impinge usor cu un betisor de bambus. Dar trebuie sa stii ca atata timp cat cuticulele sunt foarte hidratate, acest lucru nu se va intampla.

 

 

Sursa foto: Google.com

Elle.ro