Machiajul este unul dintre detaliile care atrag cea mai mare atentie in public, bineinteles, atunci cand e bine realizat, dar si atunci cand ai gafat, apeland la cateva trucuri de frumusete care nu prea ti-au reusit.  

 

 

Daca iti doresti sa ai doar aparitii de invidiat in anul care tocmai a inceput, tine cont de sfaturile si recomandarile make-up artistului, Irina Bogdan.  


 

In anul 2019 dispare exagerarea si stridenta culorilor, acum este in voga "machiajul fara machiaj". Aceasta inseamna ca optam pentru un fond de ten cu finish satinat, cremos, cu particule care reflecta lumina sau un BB-cream cu suficienta putere de acoperire pentru a uniformiza culoarea pielii, care in acelasi timp improspateaza si creeaza o stralucire sanatoasa a tenului. 

 

 

Evident, conturarea trasaturilor fetei este binevenita, insa nu in stilul Kim Kardashian. Pentru a fi in trend, trebuie doar sa aplicam umbrele intr-un mod mai discret decat in anii precedenti. 

 

 

Uitam de sprancenele grafice si alegem naturaletea. In perioada ce vine, cel mai important instrument in redarea formei sprancenelor este gelul de fixare, datorita caruia ridicam firele de par, le oferim grosime, directie, textura si vizual – un efect de lifting. 

 

 

La capitolul farduri le folosim pe cele in nuante naturale pentru a pastra umbra pleoapei mobile. Un accent interesant este aplicarea fardurilor albe in coltul interior al ochiului, acest mic truc este capabil sa schimbe chiar si forma ochiului. 

 

 

Daca doresti mai mult accent pe ochi, atunci foloseste glitter-ul in nuante metalice. La fel si linia de tus ramane pe clasicul negru, insa genele false se aplica la minim. 

 

 

Pentru buze seducatoare, mai nou este in trend – luciul, reintors dupa o pauza destul de lunga, dar nu se uita nici rujurile mate care deja au devenit favoritele multor femei pe parcursul ultimilor ani. 

 

 

* Un machiaj executat in nuante nude mereu a avut de castigat, desigur daca nu vorbim despre un machiaj de seara, de scena sau de podium, acolo putem sa ne permitem sa experimentam si sa dam frau liber fanteziei.

 

 

Sursa foto: Arhiva personala, Google.com


Perfecte