Nu te stresa, caci o manichiura corecta si de invidiat se poate obtine si acasa. Ai nevoie de timp, rabdare si cateva produse de calitate care sa te ajute sa ai rezultatele la care aspiri. ioana Handabut – specialist Profihairshop iti ofera cateva sfaturi utile, ce se pot pune usor in aplicare chiar la tine acasa.

 

1. Pilirea unghiilor

Dupa ce ti-ai taiat unghiile, este foarte important sa le pilesti, pentru a evita ruperea sau exfolierea lor. Desi ne pilim unghiile inca din adolescenta, multe dintre noi continuam sa o facem in mod gresit, cu miscari du-te-vino, care nu fac altceva decat sa deterioreze unghia.

Foloseste pila doar intr-o singura directie, de la margini spre centru si astfel, unghiile tale vor capata forma dorita. Pentru netezire, nu uita sa freci usor marginea unghiei de un material nu foarte aspru, cum ar fi bumbacul. Cel mai important, verifica la final ca toate unghiile sa aiba aceeasi forma si lungime.

 

Sfat: Foloseste pila de unghii 7 pasi pentru o manichiura rapida. Pila are 7 fete abrazive, numerotate in ordinea folosirii – de la conturul formei pana la finisare.

 

2. Ingrijirea cuticulelor

 Forma unghiei este mult influentata si de modul in care sunt ingrijite cuticulele. indicat este sa hidratezi cuticula si apoi sa o impingi usor pentru a o indeparta. Nu taia cuticulele, deoarece acest obicei duce la cresterea lor mai rapida si la un aspect neplacut. Hidratarea se poate face cu un ulei special pentru cuticule, care prin masare hraneste unghia in intregime.

Sfat: Nu aplica oja colorata sau transparenta imediat dupa folosirea uleiului.

 

3. Aplica oja in straturi subtiri

 Indiferent daca optezi pentru o oja colorata sau transparenta, este recomandat sa aplici produsul intr-un strat subtire. astfel, obtii un aspect al unghiei  mult mai placut si rezistent in timp. incepe aplicarea din mijlocul unghiei si continua cu cele doua parti laterale.

Sfat:

  Foloseste o baza pentru unghii inainte de aplicarea ojei, pentru a preveni ingalbenirea si subtierea unghiei. Stii povestea aceea cu marul care pe exterior arata foarte sanatos, dar in interior e putred? Nu lasa sa se intample la fel si cu unghiile tale. O manichiura corecta inseamna unghii sanatoase, ingrijite si estetice.

 

Sursa foto: Google.com

Csid.ro