Atunci cand cumperi un produs cosmetic, primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere este termenul de valabilitate. Producatorii de cosmetice nu mai scriu explicit data de expirare a produselor, ci folosesc un simbol care-ti arata peste cat timp urmeaza sa expire acesta.

 

 

 

Pe ambalajele cosmeticelor se vede o cifra, de obicei 6, 12 sau 24, insotita de litera M, care provine de la cuvantul ”months” din limba engleza (luni calendaristice – nota redactiei) si deasupra simbolul unei cutii rotunde cu capacul deschis. Uneori, cifra si litera M se afla in interiorul simbolului pentru cutie.

 

 

 

Spre exemplu, daca iti cumperi un ruj – in general, acesta are un termen de valabilitate 6 luni, parfumurile – 3 ani, pudrele, blush-ul, fardurile – de la 1 la 3 ani, fondul de ten crema – de la 1 la 3 ani, fondul de ten lichid – 1 an, oja si lacul de unghii – 1 an, produsele de plaja – 1 sezon, creioanele de ochi si de buze – 1 an.  Cremele si laptele de corp expira intre 6 luni si 1 an, tusul de ochi – intre 3 si 4 luni, mascara – intre 3 si 6 luni. Produsele expirate sunt un pericol pentru sanatate. Produsele cosmetice intra in contact direct cu pielea fetei, cu buzele, cu pleoapele sau cu pielea de la subrat si e important sa verificam termenul de valabilitate. Produsele expirate pot produce de la iritatii si mancarimi pana la dermatite de lunga durata, pustule dureroase sau conjunctivita.

 

 

Sursa foto: google.com

verdict.ro