Iata cele mai frecvente greseli pe care le faci atunci cand te speli:

Folosesti acelasi burete de dus

Buretele de dus, pe cat de util, pe atat de periculos se poate dovedi. Si asta intrucat este plin de bacterii. Medicii dermatologi recomanda folosirea unui burete de cel mult patru ori inainte sa il arunci sau sa il bagi in masina de spalat. Si asta intrucat mediul umed din baie este un ambient perfect pentru inmultirea bacteriilor.

Te speli cu apa foarte fierbinte

Un dus cu apa fierbinte e perfect pentru relaxare. E bun si nu e bun. Si asta intrucat apa foarte fierbinte deshidrateaza pielea, o usuca foarte tare si asa ajungi sa te pomenesti cu eczame, cu mancarimi sau rosata pe tot corpul.
Te speli pe cap in fiecare zi

Podoaba capilara este fragila. La fel si pielea capului, care este sensibila. Atunci cand iti speli parul foarte des, organismul tau secreta o cantitate mult mai mare de sebum, in timp, facandu-ti parul sa se ingrase si sa se murdareasca chiar si la doua ore dupa spalare.

In plus, nu uita sa te pieptini inainte sa te bagi la dus. Tine cont ca daca iti descurci parul abia atunci cand e ud, firele de par se vor rupe mult mai usor.

Folosesti mereu acelasi tip de sampon

Este bine sa alternezi o data la cateva luni samponul: cand cel pentru par vopsit, cand cel pentru par hidratat. Si asta pentru ca parul sa nu se obisnuiasca cu acelasi ingredient si sa nu risti sa ai o acumulare nedorita la nivelul scalpului si parului.

Folosesti prosopul

Poate ca demolam o adevarata industrie, cea a fabricarii prosoapelor, dar tine cont ca pielea absoarbe de la dus cantitatea necesara pentru hidratare, iar surplusul se evapora. O stergere agresiva cu prosopul poate sa cauzeze boli ale pielii, cum ar fi mancarimea sau uscarea. Deci nu interveni mecanic cu prosopul decat in zonele intime. Acelea sunt singurele locuri care trebuie sa ramana mereu uscate.

Ele.ro