Iata o selectie a celor mai intalnite greseli in materie de epilat pe care noi toate le facem, dar si trucuri pentru a face lucrurile cat mai corect cu putinta si fara durere.

 

 

 

 

1. Nu te pregatesti in mod corect


Hidratarea si exfolierea sunt doi pasi pe care este necesar sa-i faci inainte de a te epila pentru a preveni umflaturile dureroase si parul nedorit. Inainte de a folosi lama de ras, maseaza-te cu cateva picaturi de ulei pentru a ajuta aparatul sa alunece pe piele si sa reduci arsurile   sitaieturile. 

 

 

 

 

2. Te epilezi cu o lama neascutita


Este o greseala destul de des intalnita sa te epilezi cu o lama neascutita, iar acest lucru poate sa te faca sa nu ai parte de acea epilare matasoasa si neteda pe care cu siguranta o doresti. O regula care te poatajuta, din partea expertilor, este faptul ca trebuisa schimbi   lama lafiecare utilizare pentru a evita iritatiile.

 

 

 

 

3. Te razi sate epilezi dimineata

 

Sa te epilezi dimineata poate fi una dintre cele mai bune solutii pentru a te asigura ca ai pielea neteda, insa, in realitate, acest lucru face exactopusul. Expertii in ingrijire chiar spun ca pielea se inflameaza in mod normal in timpul noptii, asa ca o epilare seara poate garanta inchiderea foliculilor.

 

 

 

 

4. Folosesti retinolul in timp ce te epilezi cu ceara

 

Sa folosesti retinolul cu regularitate a devenit deja o obisnuinta pentru noi, dar trebuie sa ne oprim din a-l utiliza inainte de a ne epila, macar o saptamana. Retinolul iti face pielea mult mai sensibilaiar daca te epilezi cu ceara itimp ce il folosesti iti poatafecta pielea. Acest lucru poate chiar sa iti indeparteze anumite straturi din piele.

 

 

 

 

5. Folosesti tehnici improvizate

 

Chiar daca crezi ca epilatul acasa nu este atat de puternic precum cel facut la salon, ai nevoie sa astepti patru saptamani intre epilatul cu ceara si trebuie sa verifici daca parul este cel putin cu un sfert mai lung inainte de a face un retus.

 

 

 

 

 

Sursa foto: google.com


elle.ro