Iar in momentul in care firele tale de par sunt deja subtiri si fragile, ai nevoie de o solutie de hidratare intensa. Asa ca s-ar putea sa fie nevoie se regandesti rutina de aplicare a produselor in momentul in care te speli pe cap. Te-ai intrebat vreodata ce s-ar intampla daca ai aplica mai intai balsam de par, urmat de sampon?

De ce sa aplici balsam de par inaintea samponului?
 
Aceasta tehnica este o modalitate foarte buna de a hidrata parul, fara a-i lua din volum. Balsamul hraneste firul de par, dar il si poate lipsi de volum. Daca aplici samponul dupa balsam, vei indeparta orice reziduu. Tehnica aceasta este cunoscuta si sub numele de spalare inversa a parului si exista mari sanse sa schimbe regulile spalatului pe care le stiai pana in prezent.
Chiar daca nu ai parul subtire, aceasta tehnica poate fi aplicata o data pe saptamana. Daca te vei spala cu sampon dupa aplicarea balsamului, vei elimina orice depunere persistenta lasata in urma de balsam. si stii care este cel mai mare beneficiu al spalarii inverse? Aceasta prelungeste perioada in care parul tau este curat, prin indepartarea excesului de balsam, precum si a uleiurilor naturale.

Cum se aplica balsamul de par?
 
inainte de a fugi la dus sa testezi aceasta tehnica, ti-am pregatit cateva sfaturi.inainte de a aplica balsamul, asigura-te ca umezesti foarte bine parul cu apa. Daca aplici balsamul pe parul uscat sau foarte putin umed, nu vei putea sa raspandesti balsamul foarte bine pe firele de par. Dupa aplicare, nu trebuie sa clatesti parul imediat. Trebuie sa lasi balsamul sa actioneze pentru 3-5 minute. Fara a clati, se aplica samponul si se spala parul. Chiar daca ai fi tentata sa clatesti balsamul din par inainte de sampon, acest procedeu previne uscarea parului. Balsamul actioneaza ca un fel de scut, care creeaza o bariera intre par si sampon si impiedica inlaturarea tuturor uleiurilor naturale ale parului. in cazul in care vei clati balsamul din par inainte de samponare, nu vei beneficia de toate efectele pozitive ale acestei tehnici.
in cazul in care firele de par sunt groase, expertii recomanda aplicarea balsamului pe par, samponarea si aplicarea balsamului inca o data. A doua oara trebuie aplicata doar o cantitate mica de balsam de par, preferabil doar pe varfuri.

eva.ro