Piele cu riduri fine. Daca aveti riduri si linii fine pe fata ar trebui sa folositi un ulei bogat in antioxoidanti. Antioxindantii favorizeaza producerea de colagen si imbunatatesc elasticitatea pielii. Acest tip de ulei bogat in antioxidanti va va ajuta sa atenuati liniile fine pe care le aveti si chiar va favoriza disparitia punctelor negre.

 

 

 


Piele uscata. Te confrunti cu piele uscata? Uleiul poate fi exact ceea ce ai nevoie, dar ai grija la modul in care il aplici. Persoanele cu pielea uscata au o piele mult mai deshidratata pe perioada sezonului rece. In acest caz cel mai bun ulei este unul un ulei de dus pe care il poti aplica imediat dupa ce te-ai spalat, pe pielea umeda, tocmai pentru a hidrata pielea in profunzime.

 

 

 

 

 

 

 


Piele grasa. Expertii recomanda un ulei mai usor si non-comedogenic, precum uleiul produs din arborele de ceai. Acest ulei este foarte puternic si poate irita pielea, de aceea ar trebui sa fie diluat. Pentru a doza perfect uleiul de arbore de ceai ar trebui sa il amesteci cu trei parti de ulei de floarea soarelui, argan sau jojoba, dar in nici un caz cu ulei de cocos deoarece acesta este deja foarte nutritiv.

 

 

 


Piele predispusa la acnee. Desi se spune ca pentru pielea predispusa la acnee nu sunt recomandate uleiurile, acesta este doar un mit. Insa nu este recomandat uleiul de cocos, deoarece acesta poate inrautati starea acneei. In schimb poti folosi un ulei mai slab precum cel din arbore de ceai care are proprietati antiinflamatorii. De asemenea poti utiliza si uleiul de macese, deoarece dispune de aceleasi proprietati si contine Omega 3 si Omega 6.

 

 

 


Piele sensibila. In cele din urma, in cazul in care pielea ta este predispusa la infectie in cea mai mica masura, evita toate uleiurile esentiale, deoarece pot provoca iritatii sau induce alergii de contact. Acest lucru se intampla de obicei, deoarece multe uleiuri de slaba calitate sunt vandute pe scara larga. Cand sunt depozitate in conditii nefavorabile cu temperaturi prea mari sau sunt expuse la lumina si oxigen, apare un proces chimic, se schimba compozitia uleiului, si poate produce alergeni puternici. In general, totusi, uleiurile esentiale sunt considerate destul de sigure si le poti folosi in cantitati controlate.

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Google.com

Elle.ro