Este adevarat ca parul fin poate da multe batai de cap atunci cand vine vorba despre coafatul pentru o ocazie speciala – din cauza faptului ca este foarte moale si nici nu are volumul dorit, nu prea poate fi modelat dupa bunul plac, insa, cu recomandarile potrivite si cu putin exercitiu, vei vedea ca nu este chiar o misiune imposibila.

 

Bucle pentru parul fin

 Haistylistul Alina Rau recomanda ca prima solutie pentru coafarea parului fin buclele, care asigurasi mai mult volum parului. Ai la indemana mai multe variante de creare a acestora:

– ondulatorul conic, pentru realizarea buclelor cu volum inegal;

– biguidurile calde, care prelungesc rezistenta buclelor;

– daca parul are tendinte de ondulare, cel mai bine este sa folosesti un uscator cu difuzorsi, cand parul este uscat in proportie de 85%, sa aplici un produs de styling care sa accentueze buclelesi sa ofere o fixare mai bune. Apoi foloseste din nou uscatorul, pana cand parul este uscat in intregime.

–si periile rotative pot fi o solutie atunci cand iti doresti mai mult volum, important este sa insisti cu uscarea la radacina parului.

 

A doua varianta, bretonul

Apeleaza la ”ochiul format” al unui hairstylist pentru a te sfatui in privinta celor mai potrivite formesi lungime de breton. In cazul unui par fin, bretonul poate crea impresia de mai mult volum, mai ales atunci cand este asimetric.

 

A treia solutie, parul suvitat

 O modalitate simpla prin care poti crea impresia de mai mult volum este vopsirea parului. Alternanta suvitelor de diferite nuante este extrem de eficienta, mai ales atunci cand parul este si coafat cu o perie pentru volum. Nu ezita sa apelezi la aceasta solutie, cu atat mai mult cu cat vopseaua in sine inaspreste firul de par, facandu-l mai usor de coafat.

 

Sursa foto: Google.com

Avantaje.ro