Uleiul cosmetic nu ingrasa pielea, doar o hidrateaza


Uleiurile bune echilibreaza si protejeaza pielea. Lipsa protectiei la suprafata, formata din ulei duce la deshidratare.  In cazul privarii fortate de uleiuri, organismul produce si mai mult sebum pentru a suplini fluidul pierdut de la suprafata, creand astfel un cerc vicios. Un ulei introdus in rutina zilnica de ingrijire, de exemplu cel de jojoba sau macese va pacali pielea sa creada ca produce suficient. 

 

 

Uleiul nu poate fi folosit ca demachiant


Aceste uleiuri sunt concepute special pentru a se integra in primul pas al ritualului de ingrijire, inaintea altui produs de curatare. Uleiul atrage grasimea proprie pielii, fara a priva tenul de auto-protectie. Cand indepartezi uleiul demachiant de pe fata, inlaturi toate impuritatile, grasimea de la suprafata si alte reziduuri. Curatarea pielii cu solutia obisnuita, chiar iti va lasa pielea ca de bebelus, deoarece va actiona optim pe tenul deja curatat de primul strat de impuritati. 


 

Uleiul revitalizeaza firul de par


Uleiurile nu ingreuneaza firul, insa trebuiesc aplicate de la urechi in jos; mai sus de atat nu este necesar, deoarece parul din proximitatea scalpului este deja optim hranit gratie sebumului produs la radacina.


 

 

Poti alege uleiurile comercializate in buticurile naturiste sau produse bazate pe ulei. Uleiul de migdale dulci este genial pentru demachiere si un excelent anticelulitic, cel de argan face minuni in hidratarea pielii si parului, iar cel de cocos este o solutie pentru pielea deshidratata si excelent in alimentatie.

 

 

 

 

Sursa foto: google.com

Perfecte