Un medic din Marea Britanie a creat un make-up revolutionar! Nu este vorba despre o noua paleta de culori sau un ruj sofisticat. Este un fond de ten care protejeaza pielea de arsuri.  

 

Zi de zi milioane de femei se privesc in oglinda si stabliesc felul in care se vor farda. Rujul rosu se numara printre preferintele lor, insa multe nu stiu ca machiajul nu este doar o metoda de infrumusetare, dar poate fi si un scut de protectie. O doctorita din Marea Britanie a creat un fond de ten care protejeaza pielea impotriva acidului sulfuric. Si le-a oferit sfaturi utile victimelor atacurilor cu acid. 

 

 

 

Fondul de ten creat de Almas Ahmed poate rezista la o temperatura de 400 de grade Celsius, iar pentru asta, doctorita de 32 de ani cheluit nu mai putin de 60 de mii de lire sterline. Produsul este testat acum in India si urmeaza sa primeasca aprobare pentru a fi comercializat in Regatul Unit. 

 

 

 

 

Pasionata de medicina inca de mica, Ahmed a povestit ca ideea i-a venit in urma cu 10 ani. Cea care a inspirat-o a fost chiar modelul Katie Piper. Tanara de 35 de ani a fost atacata de fostul ei iubit in 2008 cu acid sulfuric. A trecut de atunci prin mai multe interventii chirurgicale pentru a-si reconstrui chipul. 

 

 

 

 

 

Susa foto: Google.com

https://a1.ro