Nu aplicati crema anti-pete daca pielea prezinta inflamatii. Cele mai multe creme anti-pete contin peroxid de benzoil care usuca pielea, agraveaza inflamatia si creste productia de sebum. Alcoolul actioneaza in mod similar. Dr. Harold Lancer recomanda sa va indreptati atentia catre exfolierea cu acid lactic si masti de curatare cu argila.
Nu uitati de ingrijirea pielii gatului. Gatul este o parte a corpului care tradeaza varsta de fiecare data, deci este foarte important sa aveti grija de ea. Pielea este subtire si necesita ingrijire la fel de delicata precum fata.
Plimbati un cub de gheata pe fata. Dermatologul Ava Shamban recomanda plimbarea unui cub de gheata pe fata timp de cateva secunde pentru a preveni un ten tern. Acest truc simplu stimuleaza circulatia, iar pielea incepe sa devina mai luminoasa.
Nu depozitati cosmeticele in baie. Cosmeticianul Debra Jaliman avertizeaza cu privire la pastrarea produselor de infrumusetare in baie, deoarece aerul cald si umed le poate influenta calitatile. Cremele de fata si alte produse cosmetice de infrumusetare trebuie depozitate in frigider.
Pastrati curate toate obiectele care ating pielea. Dr. Lancer spune ca fata nu trebuie niciodata atinsa daca mainile nu au fost spalate. Schimbati fata de perna cel putin o data pe saptamana daca aveti pielea uscata sau normala sau o data la trei zile daca pielea este grasa. Curatati telefonul cat mai frecvent.
Nu utilizati scub sau bureti de fata daca aveti un ten acneeic. Christie Kidd, specialist in ingrijirea pielii din Beverly Hills, recomanda sa nu folositi niciodata produse abrazive pentru ingrijirea pielii (scrumi, bureti, perii) daca aveti acnee. Acest lucru duce la o si mai grava inflamatie. Orice tip de piele are nevoie de curatare delicata fara sapun. Pentru a reduce inrosirea si inflamarea, aplicati o pasta din apa si aspirina.

one.ro